Sarsuela de peix i marisc

Ingredients

  • Una rodanxa de rap per persona
  • Dos gambes llangostineres per persona (grans)
  • Un escamarlà gran per persona
  • Quatre rodanxes de calamar per persona
  • Una sèpia petitona per persona
  • Un kilo de musclos de roca
  • 300 grs. de cloïses tipus almeja
  • Dues cebes de Figueres grans.
  • Alls
  • Ametlles salades
  • Julivert
  • Pebre vermell picant
  • De 4 a 5 cullerades soperes de omàquet fregit (en conserva)
  • Oli oliva
  • Farina
  • Sal

4 racions

Elaboració

Una vegada tindrem tot el peix net, començarem per fregir el rap.
Enfarinarem el rap i el fregirem una mica perque quedi consistent, farem el mateix amb
les rodanxes de calamar, la sèpia i per últim les gambes i l'escamarlà. Si ens fes falta
aniriem afegint oli.
Ho reservem tot, i amb l'oli que ha quedat en la paella, trinxarem la ceba ben petita i
la deixarem a poc foc, fins que es caramelitzi.
Mentrestant en una olla, posarem els musclos amb aigua i els deixarem obrir.
Farem el mateix amb les cloïses. (Les podriem deixar abans amb aigua i sal, perquè
treguin la sorra)
Ho reservem.
Quan la ceba la tinguem apunt, posarem el tomàquet fregit, i ho deixarem que aquest
sofregit, estigui lligat. Colarem i tirarem dos tasses del caldo d'obrir els musclos, i
deixarem que bulli uns 3 ó 4m.
Ho reservem.
Es el moment de col·locar el peix en una paella d'arròs o bé una cassola de fang.
Al fons posarem musclos, pero 1/2 closca i del revés (això evitarà que s'enganxi, quan
faci el xup-xup.
Anirem posant primer, les rodanxes de rap, alternades amb la sèpia, unes rodanxes de
calamar i de manera també alternada una gamba de cap per amunt i una altra de cap per
avall. També els escamarlans. Acabarem afegint les altres rodanxes de calamar i ho
guarnirem amb musclos i cloïses.
Farem una picada amb unes 10 ó 12 ametlles salades, 1 granet d'all, una mica de pebre
vermell picant i julivert.
Tirarem a la paella de la sarsuela, el caldo que havíem colat, i ho deixarem fent el
xup-xup una mica. LLavors tirarem la picada pel damunt, que li haurem afegit una mica
del caldo dels musclos o petxines, per diluir la picada.
Ho posem 5 minuts al forn, al gratinador i a disfrutar i xupar-s'en els dits.
Bon profit.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

12459 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Dolça diu:
Realment és per gaudir-ne i xupar-se els dits, com molt bé ens dius!
Gràcies per aquesta recepta tan esplèndida!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: