Gnocci de sèmola (Nyoquis)

Categoria:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 900 ml. de llet
  • 100 grs. de mantega
  • 250 grs. de sèmola de blat (1 paquet)
  • 150 grs. de pernil dolç o pollastre cuit ben picat o cua de gamba i xampinyons saltejats
  • 2 rovells d’ou
  • 1 got petit de xerès dolç o vi ranci o moscatell
  • Sal i pebre

4 racions

Elaboració

(Si es volen fer amb cua de gamba i xampinyons, abans que res s’han de picar ben fins i fregir aquests ingredients. Colar-los i reservar-los.)
Posar a bullir la llet junt amb la mantega i sal i pebre a gust. Quan arrenqui el bull, separar del foc, i, remenant constantment, tirar-hi la sèmola poc a poc.
Sense parar de moure la preparació, afegir la resta d’ingredients: el pernil dolç picat, (o les gambes i els xampinyons que hem reservat), el xerès i els rovells d’ou.
Ben aviat, comença a quedar espès. Llavors, deixar que es refredi una mica, i treure la massa de nyoquis del pot on s’ha fet, i estendre-la sobre el marbre de la cuina (evidentment ben net) previament humitejat amb aigua perque no s'hi enganxi.
Mullar-se un xic les mans amb aigua, i anar axafant la massa fins que quedi d’un gruix regular d’uns 1,5 ó 2 cms.
Quan la preparació és freda, es pot tallar en la forma que es vulgui. (Si es fa amb un motlle queda millor, peró es desaprofita més pasta que si s’en fan quadrats).
Els nyoquis ja són fets. Llavors es tracta de decidir amb quina salsa acompanyar-los. Una sugerència pot èsser de cubrir-los de bexamel i formatge ratllat, i gratinar-los al forn. (Queda molt bé si en la bexamel es sustitueix la llet per ½ de llet i ½ de brou de pollastre). També són bons banyats amb una salsa de carn, o una carbonara, etc. (Aquí entra en joc l’imaginació del cuiner).

15min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1548 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de juliol:

Suquet de rap i gambes
Suquet de rap i gambes
Peixos i mariscos
Barca de meló amb pernil
Barca de meló amb pernil
Amanides i plats freds Amanida
Maduixots al vi negre
Maduixots al vi negre
Postres i dolços
Lasanya de fruites del bosc
Lasanya de fruites del bosc
Postres i dolços
Albergínies a la parmiggiana
Albergínies a la parmiggiana
Llegums i verdures Lasanya

Veure receptes de juliol i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: