Gnocci de sèmola (Nyoquis)

Categoria:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 900 ml. de llet
  • 100 grs. de mantega
  • 250 grs. de sèmola de blat (1 paquet)
  • 150 grs. de pernil dolç o pollastre cuit ben picat o cua de gamba i xampinyons saltejats
  • 2 rovells d’ou
  • 1 got petit de xerès dolç o vi ranci o moscatell
  • Sal i pebre

4 racions

Elaboració

(Si es volen fer amb cua de gamba i xampinyons, abans que res s’han de picar ben fins i fregir aquests ingredients. Colar-los i reservar-los.)
Posar a bullir la llet junt amb la mantega i sal i pebre a gust. Quan arrenqui el bull, separar del foc, i, remenant constantment, tirar-hi la sèmola poc a poc.
Sense parar de moure la preparació, afegir la resta d’ingredients: el pernil dolç picat, (o les gambes i els xampinyons que hem reservat), el xerès i els rovells d’ou.
Ben aviat, comença a quedar espès. Llavors, deixar que es refredi una mica, i treure la massa de nyoquis del pot on s’ha fet, i estendre-la sobre el marbre de la cuina (evidentment ben net) previament humitejat amb aigua perque no s'hi enganxi.
Mullar-se un xic les mans amb aigua, i anar axafant la massa fins que quedi d’un gruix regular d’uns 1,5 ó 2 cms.
Quan la preparació és freda, es pot tallar en la forma que es vulgui. (Si es fa amb un motlle queda millor, peró es desaprofita més pasta que si s’en fan quadrats).
Els nyoquis ja són fets. Llavors es tracta de decidir amb quina salsa acompanyar-los. Una sugerència pot èsser de cubrir-los de bexamel i formatge ratllat, i gratinar-los al forn. (Queda molt bé si en la bexamel es sustitueix la llet per ½ de llet i ½ de brou de pollastre). També són bons banyats amb una salsa de carn, o una carbonara, etc. (Aquí entra en joc l’imaginació del cuiner).

15min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1595 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: