Cigrons estofats
Recepta senzilla i saludable per a dies de tardor
												Categoria: 
						
						 Llegums i verdures
 
						Llegums i verdures
						
						
						
						Tipus de plat: Estofat
						Recepta per olla a pressió
						
						
						Estació:  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 250 gr de Cigrons secs
- 1 tros de cansalada viada
- 4 tomàquets rallats
- 3 alls
- 1 got de vi blanc
- Oli
- Pebre
- Julibert
- Pimentó dolç o picant
- Sal
 2 racions
 2 racions
Elaboració
							Aquesta recepta es pot elaborar saltant-vos el primer pas, sempre i quant compreu els llegums cuits.
Jo us recomano que proveu de bullir-los a casa, us quedaran molt més bons i realment és molt senzill.
1-La nit abans poseu els cigrons en un bol amb aigua mineral (jo he fet la recepta per 250gr, però ho podeu doblar o quadruplicar fàcilment) Penseu que els cigrons doblaran el seu volum, per tant, heu de posar aigua per tal que cobreixin bastant. Jo no hi poso ni sal ni bicarbonat.
2-El dia següent, poseu una olla exprés amb els cigrons ben coberts d'aigua, i deixeu que arranqui el bull, a partir d'aquest moment compteu uns 20 minuts amb el fogó al mínim. Sense sal
3-Per altra banda agafeu una olla de ferro colat, o una paella, i poseu a fregir els alls tallats finets. Quan estiguin daurats, afegim els tomàquet ratllat i afegim un polsim de sal ho tapem i anem rememant que es vagi reduïnt. Al cap d'uns minuts, afegim també la cansalada viada tallada a trossets perquè es vagi coent (es pot afegir xoriç o altres viandes) Afegim pebre, julibert i pimentó al gust.
4-Quan hagin passat els 20 minuts dels cigrons bullint, els retirem del foc, i esperem a que l'olla baixi la pressió. Quan ja estigui a pressió ambient, l'obrim i escorrim els cigrons.
5-En aquest moment, la salsa de tomàquet estarà totalment reduïda i super concentrada, llavors afegim els cigrons, i un got de vi blanc. Anem remenant i destapem la cassola. Quan el vi estigui totalment evaporat, i els cigrons es comencin a coure per fora ja ho tindrem llest.
Els cigrons queden un punt cruixents per fóra, però molt tous per dintre.
														
 45min
  45min 
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 5729 visites.
 5729 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)


 
  Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds 
  Postres i dolços
 Postres i dolços 
  
  
  Crema
 Crema 
  
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos
 Carns
 Carns
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram