Llenguados amb ceps

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 llenguados de 300 gr. cadascun
  • 200 gr. de ceps frescos
  • 1 llauna de tòfona
  • 25 gr. de mantega
  • 1/5 copa de vi ranci
  • 1 cullerada de crema de llet
  • 1/4 de litro de crema de marisc
  • Oli i sal

Per fer la crema de marisc:

  • 1 ceba, 1 pastanaga, 1 porro, i branca de fonoll,
  • 1/5 copeta de conyac, 200 gr. de farina,
  • 200 gr. de crancs de mar, 8 caps de gambes, 250 gr. de galeres
  • 600 cc. d'aigua
  • Oli, sal i pebre

4 racions

Utensilis

1 cassola
1 colador xinès
1 plàtera de forn
1 paella
1 cullera de fusta

Elaboració

Per preparar la crema de marisc, peleu les verdures i talleu-les a làmines fines.
Fregir a foc lent uns 10 minuts.
Tot seguit agregueu la farina i deixeu que es cogui una mica. Col-loqueu llavors els mariscs juntament amb el conyac i flamegeu. Afegir l'aigua i feu que cogui poc a poc, amb la cassola tapada durant 30 minuts.
Separeu e3ls mariscs, tritureu i passeu-los pel colador xinès amb la salsa i tot.
Col.loqueu els llenguados en una plàtera per anar el forn amb una mica de sal a la base.
Titeu-hi per sobre un rajolí d'aigua i d'oli i posseu-los al forn a coure a 180ºC durant 10 minuts
Fregiu els ceps amb mantega tallats a làmines fines, afeguiu el vi ranci, la crema de llet i la crema de marisc.
Deixar reduir a foc lent i comproveu el punt de sal.
Treieu els llenguados del forn i separeu els filets ben nets.
Serviu amb la salsa de ceps per sobre i decoreu el plat amb rodanxetes de tòfona al voltant.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

792 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: