Pizza de 3 xocolates amb mascarpone

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 100 gr. de farina
  • 80 gr. de farina de força
  • 100 cc d’aigua mineral natural
  • 10 gr. de llevat de forner (fresc)
  • Sal
  • Sucre llustre
  • Oli d’oliva
  • 1 terrina de formatge mascarpone
  • 50 gr. de xocolata blanca
  • 50 gr. de xocolata amb llet
  • 50 gr. de xocolata negra

4 racions

Elaboració

Barrejar en un bol les farines amb la sal. Afegir l’aigua poc a poc. Pastar amb les mans fins que la barreja hagi absorbit tota l’aigua. Llavors posar-la damunt del marbre de la cuina prèviament enfarinat.

Treballar-la enèrgicament amb les mans, durant uns 15 minuts: colpejar-la, estirar-la i doblegar-la (es pot parar una mica per reposar si estem cansats).
Quan hem de parar d’amassar ?? quan la massa estigui llisa i elàstica.

Afegir llavors el llevat fresc ben esmicolat i un xic d’aigua.
Amassar com abans, uns 3 minuts més i fer una bola. Quan estigui ben elàstica, llisa i no s’enganxi, ficar-la dins d’un bol, tapada amb un drap humit perquè no s’assequi fins que dobli el volum (no més estona). A una temperatura d’uns 24º, seran unes 2 hores.

Afegir a la massa un raig d’oli i treballar-la una mica. La tornem a ficar damunt el marbre un xic enfarinat i amb l’ajut primer de les mans i despres d’un corró, l'estenem i li donem forma rodona.

Untar amb oli un motlle de pizza (d’uns 28 o 30 cm de diàmetre) i fiquem la massa.
Tapar amb un drap humit i deixem fermentar novament uns 20 minuts.
Escalfar el forn (dalt i baix, sense aire) a 210º, amb un recipient ple d’aigua en el fons del forn (per generar vapor).

Quan el forn estigui calent, treure el drap i ficar la pizza a coure amb una mica d’oli per sobre, però sense cap altre ingredient.

Fondre les xocolates per separat al bany maria o al microones (en aquest cas, amb molta cura de no cremar-les).

Quan estigui cuita i una mica daurada per sobre (uns 20 minuts) treure-la del forn i escampar per sobre les 3 xocolates i el formatge mascarpone, d’una forma irregular.
Tornar a fornejar un parell de minuts. Treure la pizza del forn.

3h 10min

Notes

Tirar una mica de sucre llustre per sobre... i a menjar-la tèbia per postres.... o per berenar... o esmorzar. Bon profit !!

NOTA: Una bona pizza (o un bon pa), surt d’un bon amassat i d’uns bons ingredients (farines de qualitat, aigua pura, sal de mar sense refinar, ....).


Recepta de cuina de Pizza de 3 xocolates amb mascarpone

Pizza "dolça" amb xocolates
per Josep Belmonte

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

666 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!