Olives verdes en conserva
Ingredients
- Olives verdes
- Aigua
- Sal
- Oli
- Sajolida
- Fonoll
- Romaní
- Farigola
- All
- Pell de taronja
- Granets de pebre negre
- Llorer
- ...
Elaboració
							A finals de setembre i primers d'octubre és temps de recollir les olives. És en aquesta època de recol•lecció quan estan verdes, a punt de canviar de color: de morat cap a negre.
Són moltes les maneres i tècniques de fer conserva d'olives, així com els ingredients per afegir-hi, depenent del gust final que volguem que agafin i que més ens agradi.
Les podem fer senceres, tallades o aixafades. Si les fem senceres, trigarem més a treure'ls-hi l'amargor, però es conservaran més temps. Pel contrari, si les fem trencades o aixafades, les podrem menjar més aviat, però ho haurem de fer més ràpid.
Jo us proposo:
Agafar olives verdes, just en el punt que algunes comencin a posar-se morades. Treure'ls-hi bé les cues i les fulles. Ficar-les en un recipient de plàstic, vidre o ceràmica (mai metàl•lic). Afegir aigua fins a cobrir-les. Els hi haurem de canviar l'aigua cada dia. Els dies que les haurem de tenir en aigua perquè perdin l'amargor (si les hem fet senceres) seran entre 9 i 12 dies. Cal tastar-ne una per comprovar si són del nostre gust.
Una vegada hagin passat aquests dies, caldrà tenir pots de vidre amb tapa a punt per guardar-les.
Agafar aigua filtrada o mineral (sense clor) i dissoldre-hi sal. Aproximadament, per cada litre d'aigua entre 80 i 120 gr. de sal (que fa de conservant).
Ara es qüestió d'anar posant olives dins dels pots i anar-hi intercalant alguns dels ingredients de la llista, abans esmentats (sajolida, fonoll, farigola, all ...). Acabar d'omplir els pots plens d'olives amb aigua salada. Cal que l'aigua cobreixi completament les olives. Tirar-hi per sobre un raig d'oli i tancar els pots. Deixar-los reposar en un lloc fresc i fosc.
Caldrà esperar uns mesos (3, més o menys) abans d'obrir i començar a menjar-les.
És important no tocar les olives amb les mans i tampoc fer servir mai res de metall. Utilitzar sempre culleres i/o pals de fusta.
Una vegada s'hagi obert un pot (per anar-les menjant) s'ha de guardar a la nevera.
														
Notes
Si és la primera vegada que fem conserva d'olives, recomano fer diferents combinacions amb els ingredients que hi posem, així com les quantitats aproximades utilitzades i anar-ho anotant als pots. D'aquesta manera, l'any vinent podrem tornar a fer les que més ens hagin agradat. 
No és una “ciència exacta”, és qüestió d'anar experimentant. Que vagin de gust!!
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 26337 visites.
 26337 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
 
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Llegums i verdures
 Llegums i verdures 30 min.
 30 min. Carns
 Carns 
  Aperitiu
 Aperitiu 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes
 Postres i dolços
 Postres i dolços




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram