Pastís de Vi Negre i Xocolata

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 150 gr. de xocolata negre 55% (de postres)
  • 250 gr. de mantega
  • 350 gr. de sucre llustre (ben fi)
  • 200 cc de vi negre
  • 4 ous
  • 100 gr. d’ametlla en pols (crua)
  • 150 gr. de farina de blat
  • 1 sobre de llevat en pols Royal

8 racions

Elaboració

Posar en un pot a foc lent 175 gr. de sucre llustre, 75 gr de xocolata, 100 cc. de vi i 125 gr de mantega. Remenar sense parar fins que la xocolata estigui fosa i tots els ingredients ben barrejats.
Amb l’ajut d’una batedora de varetes o un batedor de ma, emulsionar-ho molt bé. Aquesta crema de vi, la reservarem per despres farcir i decorar el pastís.
Tornar a fer una altre vegada el mateix procés (es a dir, una altre crema de vi) amb la meitat dels ingredients restants. Una vegada estigui tot ben barrejat retirar del foc i afegir la farina, el llevat, l’ametlla en pols i els ous. Barrejar bé.
Abocar-ho en un motlle rodo de silicona (d’uns 26 cm de Ø) i ficar-ho al forn calent a 190º durant uns 25-30 minuts.
Una vegada estigui fred, desemmotllar i tallar-lo per la meitat i ficar-hi una mica de la crema de vi que teníem reservada. Tornar a tapar i untar, amb l’ajut d’una espàtula, amb la resta de la crema del vi. Per poder-la treballar bé, ha d’estar tèbia.

1h 15min

Notes

Ja quan el pastís estigui totalment fred i la crema de vi s’hagi endurit, podem decorar-lo de la següent manera:

Dibuixarem un brot de raïm en un full de paper. Amb l’ajut d’unes tisores petites de punxa, retallarem els grans de raïm. Posarem la plantilla damunt del pastis i tirarem per sobre sucre llustre. Retirar la plantilla amb molt de compte (per no esborrar el dibuix). Acabar-ho de decorar, per exemple amb unes fulles, fetes amb xocolata blanca.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3412 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Dolça diu:
Caram, jo n'acabo de publicar un de semblant, però sense cobertura.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: