Tortada de poma àcida i llima

Ingredients

  • 160 gr. de sucre
  • 2 ous grans
  • 50 ml. oli de gira-sol
  • 100 ml. de nata liquida o llet
  • 200 gr. de farina
  • 50 ml. licor de poma verda
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 2 pomes Fuji
  • 25 gr. de mantega
  • El suc d’una llima
  • 50 gr. de sucre
  • 1 ou
  • 25 gr. de mantega
  • Pell ratllada de ½ llima

6 racions

Elaboració

Escalfar el forn a 175º

En un bol i amb l’ajut d’una batedora elèctrica:

Batre bé els ous, afegir el sucre. Desprès la mantega “a punt de pomada” i l’oli. Afegir el licor i la nata liquida. Incorporar la farina i el llevat barrejats i ben tamisats. Per últim el suc de la llima.
Pelar les pomes, treure el cor i tallar-les a grills.
Untar amb una mica de mantega i farina els laterals d’un motlle (que no sigui de silicona) i en el fons posar-hi paper vegetal (per cuinar).
Ficar una capa de la massa en el motlle. Posar els grills de poma cap a munt i acabar d’abocar-hi la massa. Fornejar a 175º uns 25 minuts.
En un bol batre el rovell i els 50 gr. de sucre (blanquejar) i afegir la mantega pomada.
Abans que estigui la tortada cuita del tot, abocar i escampar bé la darrera barreja.
Acabar de coure i gratinar una mica, fins que agafi un color torradet a la part de sobre.

1h

Notes

Quan estigui tebi desmotllar. Esperar unes 12 hores abans de menjar-la. En el moment de servir, ratllar-hi una mica de pell de llima.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

756 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!