Tortada de poma àcida i llima
												Categoria: 
						
						 Postres i dolços
 
						Postres i dolços
						
						
						
						Tipus de plat: Pastís
						Recepta per forn
						
						
						
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- 160 gr. de sucre
- 2 ous grans
- 50 ml. oli de gira-sol
- 100 ml. de nata liquida o llet
- 200 gr. de farina
- 50 ml. licor de poma verda
- 1 sobre de llevat Royal
- 2 pomes Fuji
- 25 gr. de mantega
- El suc d’una llima
- 50 gr. de sucre
- 1 ou
- 25 gr. de mantega
- Pell ratllada de ½ llima
 6 racions
 6 racions
Elaboració
							Escalfar el forn a 175º
En un bol i amb l’ajut d’una batedora elèctrica:
Batre bé els ous, afegir el sucre. Desprès la mantega “a punt de pomada” i l’oli. Afegir el licor i la nata liquida. Incorporar la farina i el llevat barrejats i ben tamisats. Per últim el suc de la llima.
Pelar les pomes, treure el cor i tallar-les a grills.
Untar amb una mica de mantega i farina els laterals d’un motlle (que no sigui de silicona) i en el fons posar-hi paper vegetal (per cuinar).
Ficar una capa de la massa en el motlle. Posar els grills de poma cap a munt i acabar d’abocar-hi la massa. Fornejar a 175º uns 25 minuts.
En un bol batre el rovell i els 50 gr. de sucre (blanquejar) i afegir la mantega pomada.
Abans que estigui la tortada cuita del tot, abocar i escampar bé la darrera barreja.
Acabar de coure i gratinar una mica, fins que agafi un color torradet a la part de sobre.
														
 1h
 1h 
Notes
Quan estigui tebi desmotllar. Esperar unes 12 hores abans de menjar-la. En el moment de servir, ratllar-hi una mica de pell de llima.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2511 visites.
 2511 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Pastís
 Pastís Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds Carns
 Carns 
  Altres
 Altres
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Llegums i verdures
 Llegums i verdures




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram