Sardines marinades

Ingredients

  • 600g de sardines (aprox. 30)
  • 150g de vinagre blanc (jo he fet servir el balsamic blanc de borges)
  • 1 llimona
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet
  • Oli
  • Barreja de pebres en gra
  • Salmorra al 10% (500ml)

Elaboració

Per a la salmorra:

Posar a bullir aigua i just arrenqui el bull afegir un 10% de sal i apagar el foc.
Esperar que refredi abans d'utilitzar

Per a les sardines:

Treure el cap i els budells de les sardines. De moment no obrir-les
Deixar les sardines cobertes de salmorra entre 5 i 10 minuts
Fer un suc amb una llimona i els 150g de vinagre
Treure les sardines de la salmorra i obrir-les sense treure l'espina. Posar-les en un bol o plata on s'hi pugui afegir el suc anterior.
Deixar macerar cobert amb paper film a la nevera durant 30 minuts.
Passats els 30 minuts, retirar del bol, treure les espines, separar en filets, i posar en una plata plana
Tallar el tomàquet i ceba a la brunesa (jo faig servir una mandolina). Afegir-hi l'oli i la barreja de pebres en gra.
Amanir les sardines i reservar uns 20 minuts abans de servir.

1h 30min

Notes

Tenint en compte que les sardines es mengen quasi crues convé que siguin de bona qualitat i un cop fetes es mengin ràpid-

M'hi he estat una bona estona preparant-lo, potser per la falta de pràctica, pero obrir les sardines, eliminar les espines, anar canviant de recipient, netejar-los desprès... m'ha acabant costant més del que em pensava


Recepta de cuina de Sardines marinades
per Jaume Jorba

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2402 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: