Tomàtigues de Valldemossa farcides

Ingredients

  • 4 tomàtigues de Valldemossa
  • 2 patates
  • 1/2 pebre verd
  • 50gr de bonítol en conserva
  • 1 cogombret en vinagre
  • 1/2 alvocat
  • 1/2 llima
  • 1 xili de jalapa
  • 2 tasses de cafè de llet
  • Oli d’oliva
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre bo
  • Sal
  • 4 fulles d’alfàbrega morada per decorar

4 racions

Elaboració

La tomàtiga de Valldemossa és una varietat de Mallorca que vaig descobrir fa uns tres anys i cada any en faig planter. És una tomàtiga d’ensalada de pell fina i molt gustosa.
Començarem pelant les patates i les tallarem en quadrats, les posarem a bullir a una olla amb aigua amb un poc de sal entre 12 i 15 minuts i les deixam refredar.
Podem continuar amb la maionesa de xili de jalapa i alvocat. A un vas per la batedora posam el xili de jalapa sense les llavors, les dues tasses de llet i un poc de sal, ficam la batedora fins abaix i la posam en marxa a velocitat mitja. Anam afegint oli fins que lligui. Millor que en aquest cas l’oli no sigui verge extra, perquè li donarà massa sabor a la maionesa. Per una altre banda amb l’ajuda d’una forqueta esclafam mig alvocat i li afegim el suc de mitja llima, un poc d’oli d’oliva verge extra, sal i un poc de pebre bo. Per acabar mesclam la maionesa amb la preparació que hem fet amb l’alvocat i ja tenim una altre cosa feta.
A continuació podem picar a ganivet el pebre verd, el cogombret i el bonítol i podem acabar el farcit. Per això ho mesclam tot amb la patata i anam afegint la maionesa al nostre gust, i ens quedarà una cosa semblant a una ensaladilla russa. Reservam a la gelera.
Per acabar buidam les tomàtigues, hi posam una mica de sal a cada una i les farcim amb la mescla que hem fet anteriorment i ja tenim llestes les nostres tomàtigues de Valldemossa farcides.
Millor si les deixam una estona dins la gelera abans de menjar-les.
Esper que us agradi.

40min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2164 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!