Anec amb salsafins

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:  
Dificultat: Alta

ValoraciĂł: **** 4/5 (1 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 1 ½ Ă nec sencer( amb tot)
  • 600 gr. de salsa fins
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 tomĂ quets
  • Sal, oli, 1 cabeça d’all i julivert
  • 12 ametlles torrades
  • Galetes o borregos
  • El fetge de l’ànec
  • Brou de carn

6 racions

ElaboraciĂł

Tallem l’ànec a trossos regulars l’enfarinem i el posem a enrossir en una cassola, amb mitja cabeça d’alls. Quan estigui ben ros, el traiem i reservem.
A la mateixa cassola fem un sofregit amb la ceba tallada molt petita, alls i el tomĂ quet, trinxat i sense peles ni granes. Quan el sofregit ja estĂ  ben confitat,( 45 minuts) hi afegirem una mica de brou o aigua per desfer-lo.
tot seguit, hi posem l’ànec i el cobrim gairebé amb el brou que haurem fet prèviament a part. Ho rectifiquem de sal i pebre i mantenim la cassola tapada perquè faci xup-xup. Tot plegat ha de coure una bona estona fins que l’ànec estigui tou,uns 40 minuts.
En un morter fem una picada amb all, julivert, ametlles torrades, la galeta i un fetge del anec prèviament fregit. Hi afegim suc i ho tirem a la cassola deu minuts abans de posar-hi els salsafins.
A banda haurem fet els salsa fins. Els netegem i els bullim amb aigua i sal. Quan estiguin quasi cuits, els traiem, els escorrem bĂŠ, els enfarinem i els fregim. Els afegim a la cassola i deixem que tot plegat faci xup-xup durant 10 minuts.

1h 10min

Notes

ja que aquesta recepte no es ben ve un estofat, ja que es un platillo de cassola amb la seva picada, la podriem catalogar de platillo d'anec. el servirem calent i sucĂłs.


Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Anec amb salsafins

Enllaça aquesta recepta:

934 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!