Amanida de tardor amb fruite i carquinyolis

Les mangranes els dona un toc d'elagancia.

Ingredients

  • Enciams variats formatge tou de vaca 100 g de codonyat 4 figues 16 nous 1/4 de magrana 4 carquinyolis 100 g d'oli d'oliva 30 g de vinagre 40 g de xerès dolç 30 g de sucre sal

4 racions

Elaboració

Per començar, desgraneu la magrana: talleu-la per la meitat i, amb l'ajut d'una mà de morter, piqueu cada meitat, per la part de la pell, a fi que vagin caient els grans.
Seguidament, talleu a daus el codonyat, piqueu els carquinyolis amb un ganivet, talleu el formatge a llesques i esmicoleu les nous amb les mans.
Per fer la vinagreta, poseu l'oli, el vinagre, el sucre i el xerès dolç en un pot de vidre, tipus conserva, i tapeu-lo i agiteu-lo per tal d'emulsionar-ho com si fos un còctel.
A continuació, amaniu els enciams amb la vinagreta i afegiu-hi una mica de sal.
Finalment, talleu les figues a quarts, ensucreu-les i caramel·litzeu-les amb un bufador.
I ja per acabar, espleteu els enciams i poseu-hi per sobre el formatge, les figues, la magrana, les nous, el codonyat i els carquinyolis.

30min

Notes

Es important la vinagreta


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1445 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: