Patates amb fredolics i salsa de camagrocs

Aquest plat de tardor - hivern es fa amb els bolets que hem collit pels volts del poble. La salsa de camagrocs amoroseix el plat i evita que les cues de camagrocs puguin ser indigestes per algunes persones.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Per les patates:

  • 1.000g de patates Kenebek o Pontiak vermella.
  • 300g de fredolics.
  • All
  • Cansalada blanca amb cotna.

Per la salsa:

  • • 200ml nata
  • • 200gr camagrocs
  • • 1 cullerada sopera de farina
  • • 1 ceba
  • • 1 cullerada sopera de mantega
  • • 1/2 got de conyac +/-
  • • sal

4 racions

Elaboració

Per les patates amb cansalada i fredolics:

Coure les patates al vapor o bullides.
Un cop cuites trinxar-les amb una forquilla, no volem que quedi un puré massa fi.
En una paella posar a rostir la cansalada tallada a dauets, amb el foc baix, si creieu convenient podeu posar una miqueta d'oli a la paella, la cansalada ja deixa anar el seu greix.
Quan la cansalada a deixat anar força greix, vigileu que la cotna no es torni marró, apugeu el foc per torrar la cotna fins que quedi cruixent vigilant sempre que no es cremi.
Escorreu el greix de la paella i reserveu-lo deixant-ne una mica per poder coure els fredolics.
El greix que heu reservat el podeu conservar en un pot de vidre per poder preparar altres plats.
Renteu i talleu els fredolics, eixugueu-los. En la mateixa paella salteu els fredolics a foc mig i afegiu-hi l'all picat amb el ganivet.
Ara només cal barrejar la cansalada i els fredolics amb el puré.

Per la salsa:

A foc mig-baix, escalfem la mantega en una paella i afegim la ceba tallada en una brunoise fina.
Quan la ceba estigui daurada, afegim els camagrocs, i deixem coure.
Quan els camagrocs s'hagin perdut l'aigua que deixen anar, afegim la farina, remenem per tal de coure la farina.
Afegim el conyac i la nata. Deixem que s'evapori tot l'alcohol.
Deixem coure i un cop cuits els passem pel minipimer o una batedora fins tenir una textura de salsa fina.
Serviu per separat les patates amb els fredolics i la salsa que heu mantingut calenta per tal que cada comensal se serveixi al seu gust.

50min

Notes

Es pot acompanyar d'unes torrades de pa de pagès amb tomàquet o bé fregades amb all.
Bon profit.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

151 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: