Melmelada de móres

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 kg de móres
  • 750 g de sucre
  • el suc d'una llimona
  • un bon raig de patxaran
  • pots de vidre esterilitzats

Elaboració

Al vespre, un cop rentades les móres barrejar-les amb el sucre.
Afegir-hi el raig de licor (el que es vulgui i si es vol).
No necessàriament cal fer-ho.
A mi m'agrada perquè li dóna un toc diferent.
A l'endemà les posarem en una cassola, jo la tinc de ferri colat i va molt bé, i començarem a coure a foc mig.
Quan comencin a bullir, sempre remenant amb una cullera de fusta, hi afegirem el suc de la llimona.
Ho tindrem al foc entre 15 i 20 minuts.
Si veieu que el fruit està molt sencer podeu passar la batedora i deixar coure uns 10 minuts més perquè s'espessi.
Posarem la melmelada en els pots nets i esterilitzats.
Els tancarem ben fort i posarem de cap per avall fins que es refredin.
Etiqueterem i cap el rebost.

Notes

És agost i és temps de móres.
El diumenge per la tarda va fer un temps ideal per anar-ne a buscar.
Ja és una tradició de fa molts anys de fer aquesta melmelada.
Aquí teniu el resultat.
Ideal per endolcir els iogurts naturals i les torradetes de diumenge matí.


Recepta de cuina de Melmelada de móres
D'aquest cistell
per Nani Nolla
Recepta de cuina de Melmelada de móres
Han sortit aquests pots
per Nani Nolla

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3604 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Àngels Fernández Guillén diu:
Quin cistell més maco de mores! Quina sort poder collir el que t'ofereix la natura.
Em sembla una molt bona idea això de posar-hi el patxaran.
Salutacions
Nani Nolla diu:
Sí, és una sort poder collir allò que la natura ens ofereix. Era la primera vegada que hi posava patxaran i la veritat és que ha quedat molt bona.
Una abraçada

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: