Pa de pessic

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 6 ous
  • 2 iogurts (els que es vulguin)
  • 6 mides de farina de l'envàs del iogurt
  • 4 mides de sucre morè de l'envàs del iogurt
  • 1 mida d'oli de l'envàs del iogurt
  • 1 mida de llet sencera de l'envàs del iogurt
  • 1 sobre de llevadura en pols
  • canyella en pols
  • ratafia
  • sucre glacé
  • 1 safata per anar al forn de 5 cm. o més d'alçada.
  • mantequilla

12 racions

Elaboració

El forn es posa a escalfar a 150º a dalt i baix amb turbo.
Es separen en dos bols els rovells de les clares dels ous.
El bol amb les clares es reserva.
Al bol dels rovells s'hi afegeix tot remenant el sucre, els iogurts, la llet i l'oli. Es barreja tot fins a obtenir-ne una pasta homogènia.
Es passa llavors a barrejar la farina amb el sobre de llevadura, i es va tirant a poc a poc a la pasta dels rovells i la resta d'ingredients. A poc a poc tot remenant-ho lleugerament. S'hi afegeix després el raig de ratafia i la canyella en pols.
A part, es monten les clares a punt de neu. Quan ja estan montades(que és quan pots girar el bol i no et cauen) es va incorporant a la massa dels rovells molt a poc a poc, tot vigilant que no es perdi el volum aconseguit.
La safata d'anar al forn s'unta amb mantequilla i s'hi afegeix una mica de farina tot escampant-la amb copets a la safata.Això es fa perquè no s'agafi quan estigui feta.
Seguidament s'incorpora la massa a la safata i s'introdueix al forn durant 45-50mn.
Quan ja està es treu del forn tot deixant-ho refredar. Aleshores per presentar es tira una mica pel damunt sucre glacé.

1h 30min

Notes

També es poden afegir trossets de poma a la massa i quedarà molt més flonjo.
Com més s'hagi treballat les dues masses (rovells i clares) més esponjós quedarà.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3250 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: