Arròs amb bacallà
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 gr. arròs
- 400 gr. bacallà dessalat
- 3 tomàquets
- 1 ceba
- Oli
- Aigua o brou
- 100 gr. pèsols
- 1 pebrot vermell
- 5 xampinyons frescos
- 1 calamar
- 3 grans d'all
- Julivert
- Uns brins de safrà
Variants:
- Se li pot afegir carxofa i pebrot verd
4 racions
Elaboració
Posem una paella al foc amb l'oli i tirem la ceba trinxada, l'all i el pebrot vermell a daus petits.
Deixem coure una mica. Afegim una mica de julivert picat. A continuació afegim els xampinyons a llesques, i els pèsols ja bullits. Ho saltegem tot plegat. A continuacó afegim el tomàquet i un raig de vi blanc, i deixem reduir. Rectifiquem de sal si es necessari. Afegim el calamar que haurem saltejat amb oli julivert prèviament. Incorporem l'arròs, que deixarem enrosir una mica sense parar de remenar (que no s'engaxi)...i a continuació el brou de peix o aigua i el bacallà. Un cop fet l'arròs, deixar reposar 5 minuts i servir, com sempre, amb una mica de gràcia.
45min
Notes
Plat tradicional al que he incorporat un parell de canvis: la incorporació de xampinyons i calamar. La resta, és la mateixa recepta que apareix al Corpus Culinari Català (nº 89).
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
677 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
No cal Alicia, amb bona mantega i bona cobertura s'ha de brillar. Si afegeixis glucosa estàs alterant el sabor.
Jordi, tens una mica de poca vergonya, no creus?....és molt lleig això de copiar receptes d'altres... No t'has molestat ni...
Enhorabona!...per fi una recepta autèntica de pastisseria (com jo el feia). M'ha fet molta il.lusió trobar-la...i no la...
Hola Marga, Però "La Botiga", no és una botiga de venda de carns que hi ha a Can Calders?...si és així no te la recomano...
Gràcies Àngels, espero que et surti bona !