Arròs amb bacallà

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 400 gr. arròs
  • 400 gr. bacallà dessalat
  • 3 tomàquets
  • 1 ceba
  • Oli
  • Aigua o brou
  • 100 gr. pèsols
  • 1 pebrot vermell
  • 5 xampinyons frescos
  • 1 calamar
  • 3 grans d'all
  • Julivert
  • Uns brins de safrà

Variants:

  • Se li pot afegir carxofa i pebrot verd

4 racions

Elaboració

Posem una paella al foc amb l'oli i tirem la ceba trinxada, l'all i el pebrot vermell a daus petits.
Deixem coure una mica. Afegim una mica de julivert picat. A continuació afegim els xampinyons a llesques, i els pèsols ja bullits. Ho saltegem tot plegat. A continuacó afegim el tomàquet i un raig de vi blanc, i deixem reduir. Rectifiquem de sal si es necessari. Afegim el calamar que haurem saltejat amb oli julivert prèviament. Incorporem l'arròs, que deixarem enrosir una mica sense parar de remenar (que no s'engaxi)...i a continuació el brou de peix o aigua i el bacallà. Un cop fet l'arròs, deixar reposar 5 minuts i servir, com sempre, amb una mica de gràcia.

45min

Notes

Plat tradicional al que he incorporat un parell de canvis: la incorporació de xampinyons i calamar. La resta, és la mateixa recepta que apareix al Corpus Culinari Català (nº 89).


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

677 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: