Panxineta
												Categoria: 
						
						 Postres i dolços
 
						Postres i dolços
						
						
						
						Tipus de plat: Pastís
						Recepta per forn
						Típica de:  Espanya → Païs Basc
 Espanya → Païs Basc
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- Pasta de full
- 250 grams de sucre
- 50 grams
- 50 grams d'ametlles laminades
- 50 grams de panses de Corint
- Un litre de llet sencera
- Una pell de taronja
- Una pell de llimona
- Una branca de canyella
- 90 grams de maizena
- Una cullerada sopera de mantega
- Sis rovells d'ou, i un ou sencer
 8 racions
 8 racions
Elaboració
							Primer de tot, agafem els pinyons i les ametlles, i els posem en el forn a 180º, fins que estan ben torrats. En un cassó, escaldem les panses, i les reservem.
Ara farem la meva crema pastissera : en un atuell rodó, posem : un raig de llet, els sis rovells d'ou, i els 90 grams de farina de blat, i ho remenem amb el batedor de varetes, i ho reservem.
En un cassó, posem : la llet, el sucre, la pell de taronja, la pell de llimona, i la branca de canyella. Quan ja arrenca a bullir, afegim la barreja dels ous i la farina de blat, i anem remenant, fins que espesseixi. Ho retirem del foc, i hi afegim la cullerada de mantega, i seguim remenant.
Ara farem la Panxineta : agafem un motlle des-emmotllable, que no sigui massa alt, i el folrem amb la pasta de full, estirada amb el corró. 
Seguidament, hi aboquem la crema pastissera, les panses, les ametlles, i els pinyons.
Pintem amb ou batut, tota la vorera del motlle i la pasta de full.
A part, fem un disc amb la pasta de full que ens ha sobrat, el pintem amb ou batut, per tota la vorera, i el posem damunt el motlle, tapant el pastis.
Seguidament, amb l'ajut d'una forquilla, ho anem segellant, perquè no s'obri en coure'l.
Seguidament, ho enfornem a 180º, durant 30 minuts, ho retirem del forn en compte de no cremar-nos, ho pintem pel damunt amb ou batut, ho espolsem amb sucre, i ho tornem a enfornar, 30 minuts més, fins que és ben daurada, i ja la podrem servir a taula.
														
 1h 30min
 1h 30min 
Notes
Aquest pastis, al Païs Basc, l'anomenen¨" le gató basc ", encara que el fan amb un altra tipus de pasta.
 Etiquetes: 
						Cuina Basca  La cuina dels pastissos
 
						Etiquetes: 
						Cuina Basca  La cuina dels pastissos  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 1553 visites.
 1553 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Rostit
 Rostit
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram