Menjar Blanc

Ingredients

  • 400g d' ametlles dolces
  • 200g de sucre
  • 50 g de midó en flor
  • 5 ametlles amargues
  • 1 llimona
  • 1 canó de canyella
  • Oli d'ametlla

6 racions

Elaboració

Peleu, netegeu i piqueu les ametlles en un morter; afegiu-hi un rajolí d'aigua i coleu-ho amb l'ajut d'un tovalló per obtenir la llet d'ametlles. Reserveu-ne quatre o cinc cullerades a la nevera.
Poseu la resta de la llet d'ametlles en un cassó al foc amb la pell ratllada de la llimona, el sucre, i la canyella.
En un altre cassó, barregeu el midó amb les cullerades de llet d'ametlles freda, i després afegiu-ho al cassó amb la resta.
Poseu-ho a bullir al foc viu i remeneu-ho cont'inuament amb una espàtula de fusta.
Unteu un motlle amb oli d'ametlles.
Reserveu-ho.
Retireu el cassó del foc quan arrenqui el bull i coleu-ho al motlle untat amb l'oli.
Deixeu que es refredi abans de servir-ho.

45min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Enllaça aquesta recepta:

1469 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: