Cassola de Quaresma

Ingredients

  • 2 cues de bacallà.
  • 2 ous.
  • 150 g de pèsols.
  • 2 carxofes.
  • 12 ametlles.
  • 2 rametes de julivert.
  • 3 dents d'all.
  • Sal.
  • Aigua.
  • Oli d'oliva arbequina.
  • 3 cullerades soperes de tomaca triturada.
  • Farina.
  • Ceba.

2 racions

Utensilis

Morter, cassola, paella i 2 cassons.

Elaboració

1. Es fan bullir els ous perquè quedin dus. Suggerència: s'hi pot tirar un rajolí de vinagre i un polsim de sal, això es fa perquè els ous no es badin.
2. En un cassó amb aigua calenta, es fan bullir els pèsols, s'hi posa una mica de sal.
3. Es treuen las fulles dures de les carxofes, i en un cassó amb aigua calenta es fan bullir amb una mica de sal, i un rajolí de llimona.
4. En una paella amb oli de oliva calent s'hi posen les cues de bacallà que abans haurem enfarinat. El bacallà pot ser congelat.
5. En un morter primer picarem les ametlles, no es necessari que quedin massa fines, hi agregarem las dents d'all i el picarem igual, després picarem el julivert i finalment hi posarem un rajolí del oli de la paella on haurem fregit el bacallà.
6. En una cassola s'hi acaba de tirar l'oli d'oliva, es pela la ceba i es fa a trossets petits i es posa a la cassola i es daura una mica sense que es cremi. Quan això està s'hi agrega la tomaca i es va remenant fins que esta sofregit. S'hi tira la picada i es remena perquè agafi una mica de gust. Després s'hi tira l'aigua dels pèsols, si pot ser calenta, es pelem el ous i es parteixen per la meitat i es col·loquen a la cassola. Finalment s'hi agreguen els pèsols, les carxofes i les cues de bacallà. Es rectifica de sal i es deixa coure una mica més. S'apaga el foc i es deix tapat perquè es confiti una mica.

1h

Notes

Es pot acompanyar amb patates de xurro, o sucant una mica de pa, o també sense res.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4789 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Anna Puig Pastor diu:
Una recepte fantastica, em recorda el que fa la meva mare.
Felicitats

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: