Cassola de Quaresma
												Categoria: 
						
						 Peixos i mariscos
 
						Peixos i mariscos
						
						
						
						
						
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- 2 cues de bacallà.
- 2 ous.
- 150 g de pèsols.
- 2 carxofes.
- 12 ametlles.
- 2 rametes de julivert.
- 3 dents d'all.
- Sal.
- Aigua.
- Oli d'oliva arbequina.
- 3 cullerades soperes de tomaca triturada.
- Farina.
- Ceba.
 2 racions
 2 racions
Utensilis
Morter, cassola, paella i 2 cassons.
Elaboració
							1. Es fan bullir els ous perquè quedin dus. Suggerència: s'hi pot tirar un rajolí de vinagre i un polsim de sal, això es fa perquè els ous no es badin.
2. En un cassó amb aigua calenta, es fan bullir els pèsols, s'hi posa una mica de sal.
3. Es treuen las fulles dures de les carxofes, i en un cassó amb aigua calenta es fan bullir amb una mica de sal, i un rajolí de llimona.
4. En una paella amb oli de oliva calent s'hi posen les cues de bacallà que abans haurem enfarinat. El bacallà pot ser congelat.
5. En un morter primer picarem les ametlles, no es necessari que quedin massa fines, hi agregarem las dents d'all i el picarem igual, després picarem el julivert i finalment hi posarem un rajolí del oli de la paella on haurem fregit el bacallà.
6. En una cassola s'hi acaba de tirar l'oli d'oliva, es pela la ceba i es fa a trossets petits i es posa a la cassola i es daura una mica sense que es cremi. Quan això està s'hi agrega la tomaca i es va remenant fins que esta sofregit. S'hi tira la picada i es remena perquè agafi una mica de gust. Després s'hi tira l'aigua dels pèsols, si pot ser calenta, es pelem el ous i es parteixen per la meitat i es col·loquen a la cassola. Finalment s'hi agreguen els pèsols, les carxofes i les cues de bacallà. Es rectifica de sal i es deixa coure una mica més. S'apaga el foc i es deix tapat perquè es confiti una mica.
														
 1h
 1h 
Notes
Es pot acompanyar amb patates de xurro, o sucant una mica de pa, o també sense res.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4825 visites.
 4825 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços 
  Ous i làctics
 Ous i làctics Llegums i verdures
 Llegums i verdures 
  Carns
 Carns Rostit
 Rostit 
  Altres
 Altres 
  
 





 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram