Cassola de Quaresma

Ingredients

  • 2 cues de bacallà.
  • 2 ous.
  • 150 g de pèsols.
  • 2 carxofes.
  • 12 ametlles.
  • 2 rametes de julivert.
  • 3 dents d'all.
  • Sal.
  • Aigua.
  • Oli d'oliva arbequina.
  • 3 cullerades soperes de tomaca triturada.
  • Farina.
  • Ceba.

2 racions

Utensilis

Morter, cassola, paella i 2 cassons.

Elaboració

1. Es fan bullir els ous perquè quedin dus. Suggerència: s'hi pot tirar un rajolí de vinagre i un polsim de sal, això es fa perquè els ous no es badin.
2. En un cassó amb aigua calenta, es fan bullir els pèsols, s'hi posa una mica de sal.
3. Es treuen las fulles dures de les carxofes, i en un cassó amb aigua calenta es fan bullir amb una mica de sal, i un rajolí de llimona.
4. En una paella amb oli de oliva calent s'hi posen les cues de bacallà que abans haurem enfarinat. El bacallà pot ser congelat.
5. En un morter primer picarem les ametlles, no es necessari que quedin massa fines, hi agregarem las dents d'all i el picarem igual, després picarem el julivert i finalment hi posarem un rajolí del oli de la paella on haurem fregit el bacallà.
6. En una cassola s'hi acaba de tirar l'oli d'oliva, es pela la ceba i es fa a trossets petits i es posa a la cassola i es daura una mica sense que es cremi. Quan això està s'hi agrega la tomaca i es va remenant fins que esta sofregit. S'hi tira la picada i es remena perquè agafi una mica de gust. Després s'hi tira l'aigua dels pèsols, si pot ser calenta, es pelem el ous i es parteixen per la meitat i es col·loquen a la cassola. Finalment s'hi agreguen els pèsols, les carxofes i les cues de bacallà. Es rectifica de sal i es deixa coure una mica més. S'apaga el foc i es deix tapat perquè es confiti una mica.

1h

Notes

Es pot acompanyar amb patates de xurro, o sucant una mica de pa, o també sense res.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4825 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Anna Puig Pastor diu:
Una recepte fantastica, em recorda el que fa la meva mare.
Felicitats

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
La clotxa
La clotxa
Altres Entrepà
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: