Coulant de pop
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 g PATATES
- 300 g POP (pop a la gallega del que venen a supermercats)
- Botifarra
- Tomàquet triturat
- Ou
- Oli oliva verge
- Sal maldo
- Pebre vermell
3 racions
Elaboració
Primer de tot, tinc que explicar que aquesta recepta no és totalment meva, jo la faig a la meva manera, però és originaria del Restaurant AQ de Tarragona (us recomano que si teniu oportunitat i no heu anat mai, gaudiu de la visita), un cop explicat això passo al tema de la recepta.
Posem a bullir les patates tallades a bocins no gaire grossos.
Un cop estan bullides, les aixafem amb una forquilla com si fos un puré (no han de quedar molt finetes).
La recepta original talla la botifarra a tires i envolta un motllo rodó que servirà per a fer la presentació del plat. El que jo faig i també queda força bé es comprar botifarra o bull tallat en rodanxes i envolto el motllo, afegint la patata bullida omplint el motllo no del tot perquè a la base farem amb l'ajuda d'una cullereta o els nostres propis dits un forat similar a un volcanet.
En aquest forat posarem el rovell d'un ou.
Un cop posat l'ou taparem tota la base amb el tomàquet triturat i damunt del tomàquet afegirem pop.
Posem tot el motllo al forn, pre-calentat a 200 graus i el deixarem durant 2 minuts.
El retirem del forn i afegint oli d'oliva verge, pebre vermell i sal maldo.
Es treu del motllo i queda tal i com us poso a la fotografia.
La peculiaritat és que quan es menja, el rovell d'ou banya tots els ingredients i queda boníssim.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2419 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.