Bombons de ganaché amb llimona i menta

Ingredients

Per al ganaché:

  • 195 grams de xocolata negra (o 250 grams de xocolata amb llet) (o 305 grams de xocolata blanca)
  • 125 grams de nata per muntar 35% matèria grassa.
  • 38 grams de mantega (Si els fem de xocolata amb llet: 45 grams de mantega) (Si fem de xocolata blanca: 51’6 grams de mantega)
  • 25’6 grams de mel (Si fem xocolata amb llet: 30 grams de mel) (Si fem xocolata blanca: 34’4 grams de mel)
  • Menta i essència de llimona (Aquets ingredients poden variar al gust. Es pot fer d’altres essències, inclús no posar-hi menta i escalfar la nata sola)

Per a la cobertura del bombó:

  • Uns 200 grams de xocolata.

15 racions

Utensilis

Termòmetre de cuina
Motlle per a bombons

Elaboració

1) Tallarem la nostra xocolata a trossets perquè sigui més fàcil per fondre-la, la posarem en un bol i hi afegirem la mel.
2) Començarem per la infusió de menta. Prepararem la menta fregant-la amb les mans i posarem la nata a bullir en una olla més o menys petita a temperatura suau i hi tirarem les fulles de menta. En el moment que arrenqui a bullir retirem del foc.
3) Amb l’ajuda d’un colador (per separar la menta de la nata), evocarem la nata a sobre del preparat anterior de xocolata i mel. Retirem la menta que ja no utilitzarem més i amb una túrmix o vareta barregerem suaument fins que tota la xocolata estigui ben desfeta, i tot estigui ben integrat.
4) Afegirem l’essència de llimona.
5) Afegirem la mantega, i tornem a barrejar fins que estigui ben integrat.
6) Taparem la ganaché amb paper film de manera que cobreixi ÚNICAMENT el preparat, no el bol sencer, ja que com que està una mica calent, al refredar-se podria condensar i caure “aigua” dins la xocolata! L’aigua és el major enemic de la xocolata!
7) VIGILEEEEEU! La ganache és altament adictiva!
TEMPERAMENT DE LA XOCOLATA:
Aquest procés serveix per obtenir uns bombons uniformes, brillants i que al mossegar “cruixi” la xocolata.
8) Començarem tallant la xocolata a trossets. Escalfarem al bany maria, o al microones en intervals petits de temps (entre 10-30 segons) per evitar que se’ns cremi.
9) Un cop fet, mesurarem la temperatura. S’ha d’assolir una temperatura d’entre 45-50ºC.
10) Tot seguit podem posar la xocolata sobre MARBRE i estendre sobre aquest però sense parar de moure-la amb una espàtula perquè podria assecar-se, d’aquesta manera es refredaria més ràpid. O podem simplement podem anar remenant amb la llengua de gat la xocolata fins arribar a una temperatura de 27-29 ºC.
11) Finalment un cop assolit aquest rang de temperatura donarem un toc de calor al microones per tal que la temperatura augmenti fins uns 31-32ºC.
12) Un cop fet l'atemperament de la xocolata, posarem aquesta xocolata dins d’una màniga pastissera i procedirem a omplir fins a dalt de tot els motlles dels bombons. Retirarem el sobrant.
13) Deixarem un moment per tal que es faci una capeta de xocolata en la part en contacte amb el motlle, i procedirem tot seguit a buidar els motlles, deixant-los cap per avall. Retirem el sobrant.
14) Agafem la ganaché i la posem una altra màniga pastissera, i procedim a omplir els motlles.
15) En aquest pas deixarem els bombons cristal·litzar unes 24 hores preferiblement a l’aire lliure, on no toqui el sol ni faci molta calor. Podem accelerar el procés deixant 5 minuts al congelador però el resultat no serà exactament igual.
16) Finalment com a últim pas escalfem la xocolata amb la cobertura sobrant a una temperatura d’uns 27-29ºC, i amb això taparem els bombons per la part de sota.
17) Un cop refredat podrem desemmotllar intentant no tocar gaire la superfície amb els dits perquè no quedi marca.
18) Els decorem al gust, i VOILÀ!

3h


Recepta de cuina de Bombons de ganaché amb llimona i menta
per Berta Muntadas

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2216 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Berta Muntadas diu:
VIDEO RECEPTA: https://www.youtube.com/watch?v=iLoGe8yGkxk

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: