Vichyssoise d'espàrrecs

Una crema freda basada en el clàssic francès

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 manat de espàrrecs verds
  • 30 gr de mantega
  • 2 porros
  • 2 patates mitjanes
  • 500 ml de caldo de verdures
  • 1 branqueta de farigola
  • 150 ml de llet
  • 50 gr de bacon fumat tallat molt primet
  • sal - pebre

4 racions

Elaboració

Rentar els espàrrecs. Eliminar la part posterior més fibrosa. Tallar les puntes i reservar. Tallar la resta de la tija en trossets petits.
Pelar les patates, rentar-les i tallar-les en trossos mitjans. Rentar els porros i tallar-los en rodanxes amples.
Possar una olla amb aigua i sal al foc i quan arranqui a bullir, escaldar les puntes dels espàrrecs aproximadament un minut. Escórrer (però no llenceu l’aigua) i posar immediatament en un bol amb aigua freda i gel. Tornar a escórrer, assecar amb paper de cuina i reservar.
En una cassola, posar la mantega i deixar fondre a foc mig, amb compte de que no es cremi. Afegir els porros tallats en rodanxes. afegir una miqueta de sal i deixar enrossir a foc mig. Incorporar les tijes dels espàrrecs, las patates, l’aigua de escaldar les puntes i la farigola i coure fins que arrenqui el bull. Abaixar el foc, tapar i deixar coure tot junt fins que les patates estiguin fetes (aprox 15 minuts).
Apartar del foc i retirar la farigola. Triturar amb una batedora de ma, fins aconseguir una barreja amb textura de puré lleugerament espès. Afegir la llet, una mica de sal i pebre blanca i tornar a triturar tot junt. Si quedés massa espès afegir-me una mica més del aigua de coure els espàrrecs. Passar la crema per el “xino” i deixar refredar a temperatura ambient. Guardar a la nevera fins que estigui ben freda (com a mínim 4 hores).
Servir en bols (millor si estan freds) i decorar amb les tires de bacon fregidetes fins que estiguin ben cruixents i las puntes de los espàrrecs que teníem reservades.

35min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1719 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: