Llibrets de moniato amb formatge de cabra

Avui us proposo una recepta que, probablement, podríem ficar dins el calaix de les receptes d'aprofitament. I per què? Doncs perquè aquest moniato està farcit amb re tallons de formatge, aquells trossets que de vegades ens queden a la nevera i que se'ns van assecant, sense que ningú s'atreveixi a fer l'últim pecat, menjant-se'l. Els re tallons de formatge, quan s'acosten a la crosta, ja no ens van bé per fer-los d'aperitiu, però si hi rumiem una mica podem treure'n profit. D'altra banda, continuo amb les receptes de tardor. El moniato és el tubercle que durant aquesta estació es deixa lluir de veritat. Ja us vaig comentar fa poc que n'he comprat al mercat. Aquesta recepte, tan podem presentar-les d'aperitiu o com a postres, segons l'acabament.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

  • 2 moniatos
  • 200g. de formatge de cabra o retalls de formatges variats
  • 1 ou
  • 4 cullerades de mel
  • Pa ratllat o farina de galeta
  • Oli i sal

4 racions

Elaboració

El que fem primer és pelar i tallar a llesques fines (1 ctm)el moniato, i el posem a coure durant 4-5 minuts al microones. (Que no quedi massa cuit perquè no se trenqui) Mentre, trossegem els formatges a talls fins. Així a continuació, batem l'ou i hi afegim un pessic de sal. També preparem el pa ratllat en un bol. Farcim dues llesques de moniato, disposant els diferents formatges a l'interior (una mica de cada).
Després, el banyem amb l'ou batut.
I després,ho pasem per farina de galeta (pa ratllat).
Els punxem amb una forquilla o un punxó, perquè no se'ns separin les dues parts, i els introduïm en oli bullint. Torrem banda i banda ( ja veureu que de seguida agafa un color torradet), ho traiem del foc i ho deixem reposar damunt d'un paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli. Us recomano coure els llibrets un a un, així podreu controlar la cocció amb més atenció i tranquil·lament.
I ja ho tindrem a punt! Per a servir uns aperitius diferents, ben bons i que fan tardor!!
O unes postres delicioses amanint’els amb mel.

1h

Notes

Depent, si volem aperitius o postres.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3655 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: