Llibrets de moniato amb formatge de cabra

Avui us proposo una recepta que, probablement, podríem ficar dins el calaix de les receptes d'aprofitament. I per què? Doncs perquè aquest moniato està farcit amb re tallons de formatge, aquells trossets que de vegades ens queden a la nevera i que se'ns van assecant, sense que ningú s'atreveixi a fer l'últim pecat, menjant-se'l. Els re tallons de formatge, quan s'acosten a la crosta, ja no ens van bé per fer-los d'aperitiu, però si hi rumiem una mica podem treure'n profit. D'altra banda, continuo amb les receptes de tardor. El moniato és el tubercle que durant aquesta estació es deixa lluir de veritat. Ja us vaig comentar fa poc que n'he comprat al mercat. Aquesta recepte, tan podem presentar-les d'aperitiu o com a postres, segons l'acabament.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

  • 2 moniatos
  • 200g. de formatge de cabra o retalls de formatges variats
  • 1 ou
  • 4 cullerades de mel
  • Pa ratllat o farina de galeta
  • Oli i sal

4 racions

Elaboració

El que fem primer és pelar i tallar a llesques fines (1 ctm)el moniato, i el posem a coure durant 4-5 minuts al microones. (Que no quedi massa cuit perquè no se trenqui) Mentre, trossegem els formatges a talls fins. Així a continuació, batem l'ou i hi afegim un pessic de sal. També preparem el pa ratllat en un bol. Farcim dues llesques de moniato, disposant els diferents formatges a l'interior (una mica de cada).
Després, el banyem amb l'ou batut.
I després,ho pasem per farina de galeta (pa ratllat).
Els punxem amb una forquilla o un punxó, perquè no se'ns separin les dues parts, i els introduïm en oli bullint. Torrem banda i banda ( ja veureu que de seguida agafa un color torradet), ho traiem del foc i ho deixem reposar damunt d'un paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli. Us recomano coure els llibrets un a un, així podreu controlar la cocció amb més atenció i tranquil·lament.
I ja ho tindrem a punt! Per a servir uns aperitius diferents, ben bons i que fan tardor!!
O unes postres delicioses amanint’els amb mel.

1h

Notes

Depent, si volem aperitius o postres.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3563 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: