Macarrons a l'estil de l'avia Núria

Aquest és un. plat que han anat transmetent de mares a filles les dones de la meva familia.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1. 600g de macarrons.
  • 2. 250g de carn trinxada de porc.
  • 3. 250g de carn trinxada de vedella.
  • 4. 1 ceba grossa.
  • 5. 200cc de salsa de tomàquet (o de tomàquet fregit).
  • 6. 100g de formatge Emmental.
  • 7. Oli d’oliva verge.
  • 8. 50g de mantega.
  • 9. Sal.
  • 10. Pebre negre.

4 racions

Elaboració

1. Feu que a la carnisseria us trinxin la carn en dues passades, la segona amb les dues carns ja trinxades barrejades.
2. Salpebreu la carn.
3. Trinxeu la ceba en brunoise (quadradets) ben petita.
4. En una paella amb oli fregiu la carn, aneu remenant la carn per tal que quedi engrunada però sense que es torri. Reserveu.
5. En una olla bulliu els macarrons fins que quedin “al dente”.
6. Reserveu els macarrons cuits i escorreguts.
7. En la mateixa paella en que heu fregit la carn, fregiu la ceba i quan estigui transparent afegiu el tomàquet i sofregiu el conjunt. Corregiu de sal.
8. Afegiu la carn que heu reservat i deixeu 5 minuts que els gustos s’amalgamin a foc baix.
9. Preescalfeu el forn a 180º.
10. En una safata d’anar al forn poseu-hi els macarrons i el sofregit de carn i barregeu-los.
11. Cobriu el conjunt amb el formatge Emmental i a sobre poseu-hi trossets de mantega distribuïts de manera regular.
12. Amb el forn calent enforneu uns 5 minuts.
13. Passeu a gratinar els macarrons, quan estiguin gratinats al vostre gust, retireu-los del forn, ja podeu emplatar.

55min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2188 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
La clotxa
La clotxa
Altres Entrepà
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: