Bunyols de bacallà

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 troços de bacallà desssalat
  • 1 ou
  • 1 got de llet
  • 200 gr. farina
  • 8 gr. llevat en pols (1/2 sobre)
  • 2 alls picats
  • Julivert picat
  • Oli de girasol
  • Sal
  • Variants
  • Es poden muntar les clares i afegir-les muntades per donar més volum
  • Es poden utilitzar dos ous i la meitat de llet
  • Es pot substituir part de la llet per cervesa

4 racions

Utensilis

Aquesta és un altre recepta de la meva mare. Els bunyols de bacallà són un altre d'aquells plats que resulta difícil trobar-los bons.
Com ja sabeu, us recomano llegir les dues receptes que apareixen al llibre "Corpus del Patrimoni Culinari Català", que són molt semblantes a aquesta, però no tot el que digui aquest llibre ha d'anar a misa.

Els bunyols us han de quedar "boturuts"...i no super-mega-rodonets....com els industrials que venen congelats, i que no saben a res.
Proveu-los i en parlem.
...al meu germà Manel li apasionen....

Elaboració

Preparem tots els ingredients.
Així fem la foto de marres.
Rentarem el bacallà ja dessalat.
Com sempre, us recomano la lectura del consell "Com dessalar el bacallà salat",
Poseu una olla amb aigua a bullir.
Picarem el julivert i l'all ben petitet.
Utilitzeu una ma de morter per picar-ho tot ben juntet.
Un cop estigui l'aigua bullint, tireu el bacallà...i deixeu-lo coure un minut de rellotge.
Mentre, anirem pesant la farina amb el llevat en pols i la sal.
Deixem que es refredi una mica el bacallà...
...i l'esmicolem dins la ma de morter, mirant de treure totes les espines.
Quan ho tinguem, ho piqueu tot junt, com si volguesim fer una brandada.
Seguim picant.
Incorporem l'ou.
Seguim picant.
Incorporem la llet i ho remenem tot.
Ara ho barregem amb la farina...
...jo he utilitzat una varilla per lligar-ho tot.
Veureu que queda una textura cremosa.
Ara escalfeu abundant oli de girasol en una paella.
Amb l'ajuda d'una cullera, anirem fregint els bunyols.
Ha d'estar l'oli ben calent.
Li aneu donant la volta. No han de quedar rodons. La gent s'obsesiona amb les formes...i res més maco que les formes capricioses que té la cuina tradicional. Estàn més bons si són boturuts.
Amb una escumadora els treurem....
...i els reservarem en un paper absorbent. Com podeu veure, m'ha sobrat la meitat, que congelaré per un altre dia. Ja tinc suficient per a fer una tapa.
Doncs aquí els teniu.
Uns fantàstics bunyols de bacallà. Costen de trobar així de bons.
Es que els trobo macos i tot.
Per dins han quedat molt flonjos....el que buscava.
Suaus de gust, però molt agradables. Els podeu fer de la mida que més us agradin.
Us deixo que m'obriré una cerveseta per acompanyar a aquesta tapa tan casolana i tradicional.
Bon Profit !!!

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3362 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: