Truita de Patates "La Mola"

Ingredients

  • 6 patates mitjanes,(preferiblement patates quennebec)
  • 5 ous,
  • 2 alls,
  • 6 llavors de fonoll,
  • Oli i
  • Sal

6 racions

Elaboració

Pelar les patates i tallar-les en rodanxes de 1cm. Aproximadament.
Posar la patata, els alls a rodanxes, les llavors de fonoll i la sal a la paella amb l’oli fret
Coure a foc lent i amb la paella tapada
Moure-les de tant en tant per a que es vagin fent totes.
Batre els ous, no execesivament tot just fins que es barrejin les clares amb els rovells.
Quan les patates estiguin fetes, quan es desfacin i algunes prenguin un color marrò no cremat, extreure les llavors de fonoll escorre l’oli i barrejar-les amb el ous i deixar-les reposar 10 minuts.
Col.locar les patates a la paella amb poc oli. Remoure la truita amb una espàtula de fusta fins que l’ou cualli a gust dels consumidors.
Tombar la truita i tornar a posar-la a l a paella. Ficar-la foc viu movent la paella amb moviments circulars suaus durant 2 minuts fins que agafi una miqueta de color.
Treure-la i col.locar-la en un plat pla, servir tèbia

35min

Notes

Tallar les racions en triangles amb el vertix al centre


Recepta de cuina de Truita de Patates "La Mola"
Truita de patates amb llavors de fonoll
per Ignasi Pons i Antón

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1737 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Ignasi Pons i Antón diu:
La idea d'aquesta truita parteix de les pataes al monton manxegues que porten llorer i que inicialment vaig convertir-la en truita. Un dia de tardor a La Mola de Formentera que vaig intentar fer-la, com no tenia llorer, vaig sortir a l'exterior de la casa on hi havia fonollo se'm va acudir probar de substituir el llorer per les llavors de fonoll. Em va satisfer tant el resutat que ja sempre méws la vaig fer d'aquesta manera. Com succeix amb gaire totes les especies i herbes cal anr amb compte amb no posar més del compte per tal que l'especie o herba no mati el gust del plat

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: