Olla barrejada
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quart de gallina
- Dues carcases de pollastre
- Un os de pernil salat
- Dues tires de cansalada de panxeta, gruixudes
- Una orella de porc
- Un tròs de cua de porc
- Un tròs de vedella senzill
- Una botifarra culana blanca
- Una botifarra culana negra
- Una col petita
- Tres pastanagues
- Dues branques d'àpi
- Una ceba
- Tres porros nets
- Vuit patates pelades
- 200 grams de fideus del nº 3
- 200 grams de cigrons cuits ( els podem comprar en una conca, i demanar una mica del suc de la cocció )
- Sal
6 racions
Elaboració
Agafem una olla gran, l'omplim amb aigua, i anem posant tots els ingredients, per tal de fer el brou. Posem : la gallina, les carcases, l'os de pernil, la vedella, l'orella, la cansalada, la cua de porc, dues fulles de col, una pastanaga neta, dues patates pelades tallades per la meitat, dues branques d'àpi, una ceba pelada tallada per la meitat, i tres porros ben nets. Ho deixem bullir una hora i mitja, i seguidament, ho escorrem, i passem el brou a una cassola fonda, per fer l'olla barrejada.
Un cop el brou el tenim a la cassola, anem afegint : la col tallada a trossos regulars, les pastanagues tallades a brunoise regular, les patates tallades a quadrets, els fideus,i els cigrons amb una mica del suc de courels.
Seguidament, afegim: la vedella tallada a trocets, la cansalada tallada a trocets, la gallina també trossejada, la botifarra blanca tallada a rodelles, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, aproximadament, 45 minuts més.
En aquest moment, afegim la botifarra negra tallada a rodelles, corregim de sal, deixem coure cinc minuts més, i ja la podrem servir en una olla de terrissa, ben bonica a taula, amb una plat a sota, per no cremar-se. !! bon profit ¡¡
2h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5523 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.