Macarrons gratinats amb pernil salat

Ingredients

  • 320 grams de macarrons.
  • 1 ceba.
  • 1 dent d'all.
  • 1 tomaca grossa madura triturada.
  • 50 grams de tomaca fregida Solis.
  • Margarina.
  • Oli d'oliva arbequina.
  • Sal.
  • Llet desnatada.
  • Aigua

4 racions

Utensilis

Escorredora

Elaboració

En una olla hi posarem l'aigua, una mica d'oli de oliva arbequina i sal i quan estigui l' aigua calenta hi tirarem els macarrons (80 grams per persona) i ho anirem remenarem amb una espàtula, perquè no s' apegui. Ho deixarem coure uns 20 minuts i apagarem el foc, no han d' estar massa cuits perquè si no ens quedaran plans.
A la vegada, en una cassola hi posarem l' oli d'oliva i quan estigui calent hi posarem la ceba que haurem pelat i tallat a trossets (si es vol es pot posar congelada). La deixarem sofregir una mica i afegirem la dent d'all pelat i sense el cor, tallat a trossets petits, quan això estigui hi afegirem la tomaca normal i la tomaca Solis , i hi posarem una mica de margarina, i ho deixarem coure (a la sofregida no hi posarem sal). Quan això estigui s'hi afegeixen 100 grams de pernil salat tallat petit i s'hi tira la llet i es deix coure tot junt.
Quan estigui cuit, en una escorredora s'hi tiren els macarrons i es deixen escórrer i es barregen amb la sofregida .
En una safata d'anar al forn s'hi posen els macarrons i s'hi tira per damunt formatge rallat. I solament es tenen que posar a gratinar.
És un plat que agrada als grans i sobretot als més petits.
És entretingut de fer, però és fàcil i econòmic.

1h

Notes

Es pot menjar sol o acompanyat d'una amanida verda.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1039 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!