Cigrons amb llagostins
Estem a quaresma i el menu del divendres Sant no pot ser d'altre que el bacallà, dons per canviar la recepte d'avui no sera bacallà.
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 24 llagostins pelats 300 g peix de roca i marisc
- 400 g de cigrons cuits
- 4 ous durs
- 100 g de passes de cori
- 1 ceba trinxada 1 pebrot ver
- 1 fulla de llorer
- 1/2 kg de tomàquets madurs
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- 1/2 copa de brandi
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre
- Julivert fresc
Per fer la picada marinera:
- 4 alls fregits
- 2 nyores fregides
- 50 g d’ametlles torrades
- 2 llesques de pa fregit o galetes
- Safrà
Utensilis
Cassola de terrissa
Elaboració
Primer de tot, netejarem el peix i pallarem les gambes, tallant els caps i els posarem junt amb les pells i el peix, tot amb una paella amb oli ben calent fins que quedi ben torrat, tot seguit ho tirem a un olla que tenim amb un litre d’aigua bullin duran 30 minuts. (si ens volem estalviar aquesta feina, podem comprar un cartró de brou al gust) Agafem una cassola de fang amb oli ben calent durarem 4 grans d’all tallat a lamines i el pa.
Mentre posem les ametlles al morter, un bri de safra, el pa i l’all i ho reservem fins que tinguem les nyores apunt.
Mentre anirem fen un bon sofregit. Aprofitarem el brou calent per hidratà les nyores, al minut ja podeu treure la polpa amb una cullera i ja la podem afegir al morter, afegint-hi un cullerot de brou, remenant be fins que ens quedi una bona pasta i ho reserven. Vigilarem de tan en tan el sofregits, perquè ens quedi ben confitat.
Ara salpebrem les gambes i les saltejàrem amb la paella, afegirem un raig de brandi i flamegem i reservem. Quan el sofregit, sigui intens i ben confitat, ja podem afegir les gambes, les passes, els cigrons cuits i la picada i una fulla de llor, ho remenem be i afegim el brou fins a cobrir tot, ho ratifiquem de sal i pebre i ho deixem coure a foc lent durant 15 minuts mes, tapat fent xuc xuc i al final podem afegir els ous i escampar all i julivert molt ben trinxat i deixar reposar una estona fins i tot unes hores.
Notes
Es pot servir amb la mateixa cassola i amb el cullarot.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2284 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.