Gelat de pistatxo i figues

Despres d'un bon apat, s'agraieix.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

Per al sablè bretó (Galetes):

  • 300 g de farina de blat
  • 60 g de sucre de llustre
  • 180 g de mantega
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de vainilla
  • Per al gelat de pistatxo i figues
  • 16 figues fresques de collde senyora
  • 300 g d’ametlla crua
  • 500 ml d’aigua
  • 180 g de xarop d’atzavara
  • 50 g de pistatxos crus triturats
  • 50 g de gerds frescos
  • 100 g de pistatxos crus sencers

4 racions

Utensilis

Un vol especial de fer gelats ( una geladora)

Elaboració

Per a les galetes de sablé bretó: barregeu tots els ingredients en un bol.
Estireu la massa en una safata i reserveu-la al congelador 10 min.
Escalfeu el forn a 180 °C. Poseu la safata al forn calent i feu-ho coure fins que el sablé estigui daurat.
Amb la safata acabada de sortir del forn, talleu 12 trossos de sablé, amb l’ajuda d’un tallapastes.
Reserveu-ho en un lloc sec.
Per al gelat de pistatxo i figues: tritureu les ametlles, l’aigua, el xarop d’atzavara i el pistatxo triturat, fins aconseguir una crema llisa i homogènia.
Aboqueu la crema, els gerds i els pistatxos crus sencers en un bol de fer gelats i seguiu les instruccions del fabricant de la màquina.
Poseu el gelat en un tallapastes quadrat de la mateixa mida que el sablé. Ompliu sis motlles tallapastes i reserveu-los al congelador.
Talleu les maduixes per la meitat.
Desemmotlleu els gelats i col·loqueu quatre meitats de les figues a sobre de cada gelat, posat entre dues galetes sablé.

1h 30min

Notes

Espot servir amb xocolate calent al moment.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

640 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!