Gelat de pistatxo i figues
Despres d'un bon apat, s'agraieix.
												Categoria: 
						
						 Postres i dolços
 
						Postres i dolços
						
						
						
						Tipus de plat: Gelat
						Recepta per forn
						
						
						Estació:  tardor
 tardor 
													Dificultat: Alta
						
						
Ingredients
Per al sablè bretó (Galetes):
- 300 g de farina de blat
- 60 g de sucre de llustre
- 180 g de mantega
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de vainilla
- Per al gelat de pistatxo i figues
- 16 figues fresques de collde senyora
- 300 g d’ametlla crua
- 500 ml d’aigua
- 180 g de xarop d’atzavara
- 50 g de pistatxos crus triturats
- 50 g de gerds frescos
- 100 g de pistatxos crus sencers
 4 racions
 4 racions
Utensilis
Un vol especial de fer gelats ( una geladora)
Elaboració
							Per a les galetes de sablé bretó: barregeu tots els ingredients en un bol.
Estireu la massa en una safata i reserveu-la al congelador 10 min.
Escalfeu el forn a 180 °C. Poseu la safata al forn calent i feu-ho coure fins que el sablé estigui daurat.
Amb la safata acabada de sortir del forn, talleu 12 trossos de sablé, amb l’ajuda d’un tallapastes.
Reserveu-ho en un lloc sec.
Per al gelat de pistatxo i figues: tritureu les ametlles, l’aigua, el xarop d’atzavara i el pistatxo triturat, fins aconseguir una crema llisa i homogènia.
Aboqueu la crema, els gerds i els pistatxos crus sencers en un bol de fer gelats i seguiu les instruccions del fabricant de la màquina.
Poseu el gelat en un tallapastes quadrat de la mateixa mida que el sablé. Ompliu sis motlles tallapastes i reserveu-los al congelador.
Talleu les maduixes per la meitat.
Desemmotlleu els gelats i col·loqueu quatre meitats de les figues a sobre de cada gelat, posat entre dues galetes sablé.
														
 1h 30min
 1h 30min 
Notes
Espot servir amb xocolate calent al moment.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 1834 visites.
 1834 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds Amanida
 Amanida 
  
  
  Carns
 Carns
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram