Sípia farcida de botifarra (es pot fer amb calamar)
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 1. 2 sípies, de mida grossa-mitjana, netes amb la bossa sencera per poder farcir-les, podeu demanar a la peixateria que us les preparin, tentacles inclosos i que us reservin la melsa de les dues sípies.
- 2. 1 tros de 50g aprox. de botifarra crua (al Berguedà en diem tastet).
- 3. All i julivert, poden ser secs i envasats.
- 4. Pebre negre amb gingebre (els venen envasats en un molinet per trinxar-los junts).
- 5. Pa ratllat, en alguns llocs en diuen galeta picada.
- 6. Sal.
- 7. Oli d’oliva verge.
- 8. Vi de cuina.
- 9. Escuradents per cosir les bosses de les sípies un cop farcides.
2 racions
Elaboració
1.Esparraqueu la botifarra i elimineu el budell que la recobreix, barregeu-la amb la galeta picada, l’all i el julivert, la melsa i salpebreu.
2. En una paella petita amb poc oli i a temperatura mitja, coeu el barreja de carn, melsa i herbes. Aneu remenant la carn fins que estigui cuita però no torrada. Reserveu.
3. Un cop al carn estigui freda, barregeu-la amb els tentacles que haureu tallat a trossets, tot plegat serà el farciment de les nostres sípies.
4. Farciu les sípies amb la carn i els tentacles, sense atiborrar les sípies per evitar que s’obrin al coure, cosiu la boca amb els escuradents.
5. En una cassola poseu les dues sípies, amb l’oli i el vi a parts iguals de manera que arribin a mitja alçada de les sípies.
6. Coeu a foc baix durant una hora (aprox.) fins que les sípies estiguin toves (és a dir cuites), assegureu-vos d’anar rectificant de sal.
Ja podeu emplatar.
1h 30min
Notes
Es poden acompanyar de cols de brussel·les o la verdura que més us agrada
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
71 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.