Pollastre rostit amb castanyes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 pollastre de pagès
  • 500 gr. de castanyes torrades i pelades
  • 4 cebes mitjanes
  • 1 cabeça d'alls
  • Un ramet d'orenga (o dues cullerades de pot)
  • Un raig de vi blanc
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre
  • Sal
  • Aigua

Variants:

  • El podeu servir amb unes patates o uns moniatos d'acompanyament

6 racions

Elaboració

Les castanyes les he de fer abans, de la forma tradicional; les podeu fer vosaltres o comprar-les a una castanyera al carrer.
El pollastre ben net, passeu-li un aigua.
Ara, salpebreu i enrossiu el pollastre en una cassola amb oli. Fins que quedi daurat.
Tallarem la ceba a trossos.
Pelarem una cabeça d'alls que afegirem sencera.
Quan que el pollastre ja està marcat, afegirem la ceba.
Seguidament col·loquem la cabeça d'alls enmig.
Jo li acostumo a fer un parell de talls horitzontals, per a que els alls deixin anar el suc.
Tireu-hi el vi i deixeu-lo reduir.
Tapeu-lo i espereu uns 5 minuts que l'alcohol s'evapori.
Llavors, afegiu una parell de culleradetes d'orenga i remeneu.
Afegirem brou de pollastre si en tenim (o aigua).
I ho deixarem coure amb la cassola tapada i a foc baix, fins que el pollastre estigui cuit, tot afegint-hi miquetes d'aigua de tant en tant.
De tant en tant controlem que no falti líquid i rectifiquem de sal.
Passats uns 35-40 minuts, el pollastre hauria d'estar tovet.
Quan faltin uns 15 minuts per acabar la cocció, afegiu-hi les castanyes i deixeu-ho coure tot junt.
Ho remenem de nou i esperem uns 15-20 minutets, temps suficient per a coure la castanya que ens quedarà força toveta.
Mentre, per acompanyar el plat, podem coure unes patates al forn.
I ja podem emplatar. Sembla que porti molt d'oli però no és cert, és salseta que té aquest color per les castanyes.
Com tots els rostits, està molt més bo d'un dia per altre. Fins i tot dos o tres dies després.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

7160 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: