Arròs mar i muntanya (amb xistorra i sèpia)

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Catalunya
Dificultat: Alta

Ingredients

  • Mig dit de xistorra.
  • Tres cebes tendres.
  • Una dent d’all.
  • Dos pebrots italians.
  • Dos tomàquets madurs sense pell (no gaire grans).
  • Una sèpia amb la seva bosseta (no de la tinta)
  • Fumet de crancs i galeres (1,8 litres per quatre persones).
  • Un raig de moscatell.
  • 400 grs. D’arròs.

4 racions

Elaboració

- Preparem un bon fumet amb crancs i galeres (en altres receptes explico el meu fumet).
- Tallem ben prima (quasi desfeta) la xistorra, la marquem a la paella amb un raig d’oli d’oliva i la reservem.
- Sense la xistorra marquem la sèpia tallada en dauets amb el foc ben fort i la reservem.
- Sofregim la ceba i l’all tot ben picat i li tirem sal perquè deixi anar tot el líquid.
- Afegim el pebrot verd tallat ben fi.
- Quan estigui la ceba transparent hi afegim un raig de moscatel.
- Quan el sofregit estigui daurat i afegim el tomàquet ben fi.
- Afegim també la bossa de la sèpia ben tallada, afegim la sèpia i barregem.
- Afegim l’arròs i la xistorra i saltegem cinc minuts.
- Afegim el fumet bullint i sense barrejar però movent la paella quan calgui esperem 14 minuts.
- Quan faci el temps apaguem el foc i tapem amb un drap la paella per 4 minuts.

2h

Notes

- Servit amb "Walk on the wild side" de Lou Reed. http://www.youtube.com/watch?v=qkwD261MHsc.
- Quatre pèsols li donen al plat un punt especial.


Recepta de cuina de Arròs mar i muntanya (amb xistorra i sèpia)

Arròs mar i muntanya
per En Cendrowsky

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1450 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: