Pastís de carbasso- 2

Ingredients

  • 3 carbassons
  • 100 g de formatge ratllat emmenatl
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 3 ous
  • Julivert, sal, oli i pebre
  • 1/2 litre de llet
  • 60 g de farina
  • 40 g de maizena
  • 100 g de mantega
  • Nou moscada

8 racions

Elaboració

Talleu les cebes petites i ratlleu les pastanagues. Tot seguit, ho fregiu amb oli en una paella. Els carbassons els talleu a rodanxes no gaire primes i, quam la ceba s'hagi enrossit una mica tireu-hi els carbassons i deixeu-ho que tot plegat cogui uns 15 minuts.
Seoareu unes quantes rodanxes de carbassó i les poseu a la base del motlle per guarnir el pastís, de manera que quan el desenmotlleu en quedin les rodanxes a sobre en forma de corona.
Mentres, tritureu conjuntament la resta de carbassons, la ceba, les pastanagues, el formatge, els ous, el julivert picat i un pols de pebre.
Feu una salsa beixamel espessa i la barregeu amb la mescla anterior; amb la pasta que obtingueu, ompliu el motlle, preferenment en forma de corona.
Finalment, poseu el motlle al bany maría al forn durant 45 minuts.
Desmotlleu-lo quan estigui una mica fred.
Aquest plat es menja calent i es pot decorar amb tomàquet i pastanaga ratllada

1h 15min

Notes

Al banya María acostuma a ser de 160 a 170ºC, i l'agua no te que bullir, per aixó les coccions son més llargues


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1492 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

Francesc Mulà bonilla diu:
falta saber la temperatura del forn per el bany maria
Quim Lleonart diu:
Amic Francesc, les coccions en el forn, al bany maria, acostumen a fer-se a 180º. Salutacions. Quim Lleonart.
Joan R. Carbonell diu:
Amic Francesc.
L'aigua del forn al bany María, no te que bullir, ja que queden bombolles, es tipo flam, per aixó es fa al bany María, la cocció te que ser lenta i més aviat llarga
Quim Lleonart diu:
Amic Joan, perqué no bulli l'aigua, en el bany maria, a les cuines professionals, s'acostuma a posar uns fulls de paper de diari, entre l'aigua, i el motlle, i així no vull l'aigua. Rep una salutació. Quim Lleonart.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: