Esponjós de Croissants, Pastís

Ingredients

  • 6 croissants de forn, millor sense caramel
  • 9 talls de pernil dolç ample
  • 9 talls de formatge Havarti (del que es fon)
  • 1 o 2 ous
  • Llet
  • Motlle de 23 cm. de diàmetre, millor de pinça
  • Paper de forn

10 racions

Elaboració

S'HAN DE FER TRES CAPES IGUALS:
CROISSANTS OBERTS, LLET, FORMATGE, PERNIL, OU.
1.- Fer un motlle de paper per dins del motlle, si no, els líquids es perdrien
2.- Partir els croissants amb dues parts.
3.- Primera capa, la part blanca del croissant cap dalt, mullar amb llet, capa de formatge, procurant que quedi tot cobert i la capa de pernil dolç, igual, tot cobert, mullar amb ou batut. La primera serà la part de dalt del pastis, la més vistosa, per això s'ha de procurar que no quedin buits, s'han d'anar posant les puntes del croissants, generalment cada capa son 4 parts de croissants, amb les puntes.
4.- Segona capa, igual
5.- Tercera i última capa, igual que les anteriors. Aquí tapar una mica el pernil amb el paper de forn, perquè no s'assequi. Quan es tombi serà la base, si està sec es tallarà malament.
Quan està cuit, deixar 5 minuts més amb el forn tancat, perquè es qualli tot.
Quan estigui tebi, donar-li la volta amb un plat de base, sense obrir la pinça del motlle, quan estigui tombat, obrir la pinça i treure el paper, amb compta, i ja tens el pastís. Es pot menjar calent i si en queda fred, està també bo.

45min

Notes

Es pot acompanyar amb una amanida verda


Recepta de cuina de Esponjós de Croissants, Pastís

Pastis de croisants
per Eulalia Juncosa

Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2304 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

6 comentaris:

Enriqueta Ribalta Segarra diu:
Hola EULALIA, sembla un pastis bonissim, jo voldria saber a quants graus sa de coure al forn.
Gracies
Tinc un sopar aviat i el fare, segur que sera un exit
Eulalia Juncosa diu:
Hola,
Enriqueta, jo li poso 180 graus a 20 minuts. Sense escalfar el forn prèviament.
Es tracta que quedin tots els ingredients quallats, com si fos una truita, ha de quedar esponjós.
Els croissants que siguin de qualitat, és la clau del bon resultat.
Allà on el porti, triomfa.
Espero que us agradi.
Quim Lleonart diu:
Benvolgudes amigues Eulalia i Enriqueta, a les cuines profesionals, fora de les coccions especials que es fan unes a 100º, i unes altres que poden arribar a 200º, totes les altres coccions tant siguin de pastisseria, de carn o de peixos, s'acostumen a coure a 180º. Rebeu una abraçada. Quim Lleonart.
Enriqueta Ribalta Segarra diu:
Moltes gracies Eulalia i Quim
Enriqueta Ribalta Segarra diu:
Hola Eulalia
Vaig fer el pastis de croissants i em va quedar bonissim
Es molt façil i per un sopar es fantastic
El repetire!!!!!!
Graçies per compartir la recepta
Eulalia Juncosa diu:
Hola Enriqueta,
La veritat és que és molt bo i fàcil de fer. Et resolt un sopar imprevist. Qui ho prova, repeteix segur.
Gràcies pel teu comentari.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!