Crema de carbassa

Ingredients

  • Carbassa
  • Cebes
  • Oli, tamari, sal o aigua de mar
  • Aigua de qualitat
  • Guarniments (Cubs de formatge, pernil, pa fregit, ous, etc)

Elaboració

Bullir en aigua quieta, durant 10 minuts, un ou per comensal. Posar-los en aigua freda i pelar-los. Pelar la carbassa i treure les llavors amb una cullera.
Tallar les cebes en vuit trossos i estofar-les a foc mig, afegir la carbassa, sense fibres ni llavors, tallada a trossos grossos. Cobrir amb aigua de qualitat. Posar a foc viu i quan vulgui arrencar el bull, tapar i abaixar el foc, perquè faci una cocció suau. Punxar amb un ganivet i quan sembli mantega, apartar del foc. Reservar una part del caldo, afegir una cullerada de tamari, aigua de mar o sal, un raig d'oli i pebre. Triturar. Tastar, rectificar si cal tant de sabor com d'espessor.

30min

Notes

Es podria fer servir un brou enlloc d'aigua. Jo faig infusió de farigola amb llorer.
Servir la crema en bols, decorant-la amb ou picat, cubs de formatge de cabra, o de pernil, o de pa fregit...
Si sobra crema, guardar-la en botella de boca ample, com els envasos de sucs de Cal Valls. Quan sigui tèbia, posar-la a la nevera i en podreu disposar 4 o 5 dies. Si du patata o carbassó, cal menjar-la el mateix dia.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1770 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: