Salmorejo cordovès

Categoria:
Típica de: Espanya → Andalucia-Còrdova
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 150 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 1 Kg de tomàquets vermells ben madurs.
  • 200 g de pa de blat blanc (millor que tingui un dia o dos)
  • 1 All
  • 10 g de sal
  • Encenalls de pernil ibèric
  • 1 Ou dur

6 racions

Elaboració

Netegem bé els tomàquets i els tallem a quarts, els afegim a un bol gran i els triturem amb la batedora fins que ens quedi una salsa líquida. Passem aquesta salsa per un colador per retirar possibles trossos de pell i petites llavors que hagin quedat.
Tallem el pa en trossos petits i els afegim a la crema de tomàquet anterior, els deixem reposar durant uns 10 minuts.
Pelem l'all i, com ho farem servir en cru, li traiem el centre perquè no repeteixi. L’afegim al tomàquet amb el pa.
Hi posem l'oli d'oliva verge extra i la sal. Ho passem tot per la batedora fins que ens quedi el més fi possible.
Provem si està bé de sal i si no rectifiquem amb una mica més.
Només ens queda ficar el bol a la nevera i deixar que es refredi, en un parell d'hores el tindrem ben fresquet i perfecte.
A l'hora de la presentació, el millor és posar-ho en un plat fons o bol i escampar-hi uns encenalls de pernil serrà o ibèric i un ou dur partit per la meitat.

20min


Recepta de cuina de Salmorejo cordovès

En el plat per degustar-lo

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2118 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: