
Pollastre al Forn amb pebre de Aleppo i menta
Ingredients
- 1 pollastre
- 5 cebes
- 1 cullerada de oli de oliva verge extra
- 8 gr + 5 gr de fulles de menta seques
- 50 gr de mantega pomada
- 2 alls picats molt fins
- 8 gr de flocs de pebre de Aleppo
- 5 gr de pell de llimona envinagrada
- Sal - pebre
4 racions
Elaboració
Pre-escalfar el forn a 200º.
Pelar i tallar grosserament las cebes en trossos. Posar-les en un bol i assaonar-les amb el oli de oliva, 5 gr de les fulles de menta seques esmicolades i una mica de sal i pebre negre.
En un bol petit barrejar la mantega pomada amb els alls picats molt fins, el pebre de Aleppo, la pell de llimona picadeta en bocinets molt petits, 8 gr de fulles de menta i una mica de sal fins tenir una crema homogènia.
Untar tot el pollastre amb aquesta barreja de mantega – inclús per sota de la pell del pollastre – i posar-ho en una safata per el forn.
Sal-pimentar el pollastre i rostir-lo en el forn aproximadament 30 minuts. Baixar la temperatura del forn a 190º, afegir-l’hi las cebes i continuar rostint aproximadament una hora més fins que la pell adquireixi un to daurat regant-lo amb els seus propis sucs cada 20 minuts.
Servir acompanyat d'unes patates rosses o una mica d'arròs blanc.
Bon profit!
Notes
La llimona envinagrada la podeu trobar a les botigues halal (com les del carrer Hospital de Barcelona). Podeu substituir els flocs de pebre d’aleppo per flocs de cayena


Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1041 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Ara mateix la miro! Gràcies Quim
Moltes gràcies Quim! Si la fas ja em diràs que tal ha sortit :-) i si tens alguna pregunta no dubtis en contactar-me. Salut!
Moltísimes gràcies Quim :-) La penjaré aquest cap de setmana :-) Una abraçada per tu tambè