Pollastre al Forn amb pebre de Aleppo i menta

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 pollastre
  • 5 cebes
  • 1 cullerada de oli de oliva verge extra
  • 8 gr + 5 gr de fulles de menta seques
  • 50 gr de mantega pomada
  • 2 alls picats molt fins
  • 8 gr de flocs de pebre de Aleppo
  • 5 gr de pell de llimona envinagrada
  • Sal - pebre

4 racions

Elaboració

Pre-escalfar el forn a 200º.
Pelar i tallar grosserament las cebes en trossos. Posar-les en un bol i assaonar-les amb el oli de oliva, 5 gr de les fulles de menta seques esmicolades i una mica de sal i pebre negre.
En un bol petit barrejar la mantega pomada amb els alls picats molt fins, el pebre de Aleppo, la pell de llimona picadeta en bocinets molt petits, 8 gr de fulles de menta i una mica de sal fins tenir una crema homogènia.
Untar tot el pollastre amb aquesta barreja de mantega – inclús per sota de la pell del pollastre – i posar-ho en una safata per el forn.
Sal-pimentar el pollastre i rostir-lo en el forn aproximadament 30 minuts. Baixar la temperatura del forn a 190º, afegir-l’hi las cebes i continuar rostint aproximadament una hora més fins que la pell adquireixi un to daurat regant-lo amb els seus propis sucs cada 20 minuts.
Servir acompanyat d'unes patates rosses o una mica d'arròs blanc.
Bon profit!

Notes

La llimona envinagrada la podeu trobar a les botigues halal (com les del carrer Hospital de Barcelona). Podeu substituir els flocs de pebre d’aleppo per flocs de cayena


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1419 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: