Cuixa de xai farcida
Per pasqua era costum de menjar el xai pasqual.
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 cuixa de xai de 2 kg
- 1 porro
- 1 ceba
- 4 grans d'all
- 1 pastanaga
- 2 fulles de llorer
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva
- Vi
- ¼ de kg de cansalade iberica
Per al farciment:
- 1/4 kg de carn picada de porc
- 8 prnes
- 50 g de pinyons
6 racions
Utensilis
Un ganivet en forma de llança tubular.
Elaboració
Amb un punxo especial, farciu la cuixa amb la carn picada, la cansalada, les prunes i els pinyons, saleu i empebreu (si no teniu el punxo podeu desossar la cuixa i després de farcir-la, lligueu-la amb un cordill) unteu-la amb una mica d'oli i poseu-la al forn a 180º, uns 20 minuts fins que s'enrosseixi.
Després hi afegiu el porro, la ceba, la pastanaga, els alls i el llorer, hi afegiu un got d'aigua i un altre de vi.
Tapeu la plata amb paper d'alumini i ho deixeu al forn a 180º, uns 50 minuts més. Retireu el paper d'alumini i deixeu-ho dins el forn 15 minuts més, perquè la verdura agafi color.
Traieu la plata del forn i, un cop la cuixa freda, feu-ne talls, però amb compte de no desfer la carn.
Si no vos agrada trobar les verdures, les passeu pel colador xinès, reservant algunes verdures per al guarniment i aboqueu la salsa per damunt dels talls de carn.
1h 25min
Notes
Segons estigui farcida, desossada o no, podrem tallar-la de una forma o altre i la podem acompanyar amb cors de carxofes arrebossades.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2075 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.