
Grisinis (bastonets) de romaní
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Pa
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 25 gr de llevat fresc
- 150 ml de aigua tèbia
- 1 culleradeta de sal
- 2 culleradetes de sucre
- 1 clara d’ou
- 50 ml de oli d’oliva verge extra
- 2 branquetes de romaní fresca
- 360 gr de farina de força
- Sal gruixuda i romaní picat per decorar
Elaboració
Posar l’aigua en un got, afegir l’hi el sucre i el llevat. Deixar mig minut i barrejar be amb la ajuda de una forquilla (o un batedor de barnilles petit) fins que el llevat estigui ben dissolt.
Batre lleugerament la clara i afegir junt amb la sal, el oli i el romaní ben picat a la barreja anterior.
Fer amb la farina un volcà i posar al mig la mescla anterior. Poc a poc anant unint la farina (del mig cap afora) fins formar una massa que no s’enganxi als dits. Continuar amassant a ma fins tenir una massa ara sí, llisa, elàstica i homogènia.
Col·locar la massa en un bol gran pintat amb oli de girasol (o d’oliva molt suau), cobrir amb paper film i un drap de cuina net i sec i deixar que llevi en un lloc temperat sense corrents d’aire, aproximadament una mitja hora.
Pre-escalfar el forn a 175°C. Estirar la massa amb la ajuda de un corró formant un rectangle, tallar tires de massa, estirar les i donar l’hi la forma desitjada.
Col·locar les tires sobre les safates de forn cobertes amb paper de forn, pintar les amb aigua i repartir la sal gruixuda i el romaní picat. Fornejar en el centre del forn 25 minuts, fins que estiguin ben daurades.
Amb la mateixa massa, es poden fer també uns fantàstics bastons de pipes :-)


Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2003 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Ara mateix la miro! Gràcies Quim
Moltes gràcies Quim! Si la fas ja em diràs que tal ha sortit :-) i si tens alguna pregunta no dubtis en contactar-me. Salut!
Moltísimes gràcies Quim :-) La penjaré aquest cap de setmana :-) Una abraçada per tu tambè