Iuca fregida

Categoria:
Típica de: Brasil → Tot el país
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 iuca (mandioca)
  • oli per fregir

Elaboració

Pelem la iuca amb un estri de pelar que ens serà més fàcil que no pas un ganivet. Molta cura de no tallar-nos perquè és una mica dura.
La partim per la meitat i si cal li traurem la part central que estigui seca. No sempre és així, però com que és un tubercle que ve d'importació no sempre està tendre.
La tallarem en tronquets petits. Com a la fotografia.
La posem en una olla amb aigua i la bullim fin que estigui tendre. Ho veurem punxant-la.
La d'avui ha bullit 15 minuts.
Escorrem.
En una paella hi posarem l'oli que ens vingui de gust (oliva o girasol) i quan sigui ben calent fregirem fins que estigui daurada.
La treiem i posem sobre paper de cuina i salem.

20min

Notes

La mandioca és un dels productes principals d'alimentació al Brasil. Es prepara de diverses maneres. És un plat que al es serveix tant com per acompanyar altres plats com per fer un aperitiu. A Rio de Janeiro es diu "aipim" i al nord del país "macaxeira".
Avui l'he servit com aperitiu amb una cervesa ben freda.


Recepta de cuina de Iuca fregida

"Aipim frito"

Recepta de cuina de Iuca fregida

Iuca natural

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2413 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: