Farinetes de faves seques amb arengada fregida
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Puré
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de farina de faves seques
- Brou casolà de pollastre
- Oli d'oliva
- Sal
- Quatre arengades de "casco"
- Dos tomàquets madurs
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Quatre plats fondos de porcellana blanca
Una paella gran
Elaboració
Primerament, en un cassó, fiquem la farina de faves, i una mica de brou de pollastre, i anem remenant a foc baix amb el batedor de varetes fins aconsseguir un puré fí i homogèni, corregim de sal i tot seguit ho repartim entre els plats fondos.
A part, netegem les arengades, els hi traiem el cap i les fregim amb força oli doliva juntament amb els tomàquets tallats en dues meitats, i un cop fregit tot plegat, passem a muntar els plats.
Un cop tenim les farinetes en el plat, al damunt fiquem una arengada fregida, mig tomàquet i ho reguem amb un raig de l'oli de fregir les arengades, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Notes
La farina de faves seques, la podem trobar en un magatzem de llegums seques.
Etiquetes:
Cuina de tardor La cuina deles farinetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1416 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.