Puré de patata amb arengada fregida

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de patates
  • Quatre arengades de "casco"
  • Oli d'oliva
  • Nata líquida
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Nou moscada en pols

4 racions

Utensilis

Una premsadora (passapurés)
Quatre plats plans grans
Una paella gran
Unes pinces del forn
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Un a cassola fonda metàl·lica
Una mànega pastissera amb un broc rissat
Un estri per escatar peix

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb aigua i sal, coem les patates fins que estan cuites, les pelem i les passem per la premsadora al cassó on acabarem de fer el puré.
Seguidament, en el cassó a foc baix,anem remenant amb el batedor de varetes, afegim un raig de nata líquida, un polsim de sal, pebre negre en pols, i un polsim de nou moscada, i deixem que cogui uns deu minuts, i ho retirem.
Un cop ja és una mica fred, ho fiquem a la mànega pastissera amb el broc rissat, i en el centre del plat fem una rodona de la mida d'una ensaïmada petita, i ho reservem.
A part, netegem les arengades, els hi tallem el cap, les escatem i les netegem per dintre.
Tot seguit, les fregim en una paella amb força oli d'oliva, i quan ja són fregides, en fiquem una al damunt de cada puré de patata, ho reguem amb una mica de l'oli de fregir les arengades, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

934 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!