Crema de carxofes

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 5 carxofes més o menys grosses
  • 1 bric petit de crema de llet
  • Oli
  • Sal
  • Pebre

2 racions

Utensilis

Colador xinès.

Elaboració

Agafeu les carxofes, talleu els tronxets i en treieu unes quantes fulles. RESERVEU-HO TOT.
Obriu-les i en treieu també la possible pelussa que puguin tenir.
Quan estiguin netes, n'aparteu una i bulliu les altres quatre juntament amb els tronxets, que haureu pelat i partit.
Quan hagin bullit 30 o 35 minuts, apagueu el foc.
Seguidament ho tritureu i en acabar ho passeu pel colador xinès. ÉS IMPORTANT de passar-ho per aquest colador, per tal que quedi una crema més o menys densa, però ben fina.
Quan s'hagi fet la operació del colador, hi afegiu la crema de llet i salpebreu, remenant-ho
una estona, fins que s'integrin tots els ingredients.
Ara que la crema ja està feta, s'ha de deixar reposar uns minuts.
Mentre, talleu a rodanxes primetes, la carxofa que heu apartat abans i la fregiu amb l'oli més aviat calent, fins que agafin un punt cruixent.

1h 15min

Notes

Serviu la crema acompanyada de la carxofa cruixent que cadascú se'n servirà particularment

En cas de no tenir colador xinès, es pot fer servir un colador d'aquells tan finets, que no són de forats.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2436 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: