Coca de Sant Joan

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 500 grs. de farina
  • 2 ous
  • 50 grs. de llevat de forner
  • 5 cullerades d'oli
  • Cinc cullerades de sucre
  • Una llimona
  • Una tasseta de llet
  • Fruita confitada a gust
  • 50 grs. de pinyons

Elaboració

Poseu la farina en un bol i aneu-hi afegint tot remenant, el sucre, els rovells d'ou, la pell ratllada de la llimona i el llevat de forner que haureu desfet a la tasseta de llet.
Treballeu aquesta pasta fins a obtenir una massa ben lligada i finalment hi afegiu les clares d'ou muntades a punt de neu. En aquest punt, engegueu el forn (180º) per a que s'escalfi.
Seguidament unteu una llauna d'oli, esteneu la pasta obtinguda i la col.loqueu en un lloc calent, esperant una estona fins que fermenti. Aneu-la vigilant i veureu que puja i s'esponja.
Quan la vegeu ben esponjada, guarniu-la amb la fruita confitada i els pinyons, espolsant pel damunt un xic de sucre.
Mireu que el forn estigui ben calent i enforneu-la uns 30 minuts. Si la volguéssiu més torrada la podeu gratinar lleugerament.
En acabar, treieu la coca de la llauna i deixeu-la refredar damunt d'una reixeta o alguna cosa semblant.

30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

810 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

2 comentaris:

Mercè Montardit diu:
Una recepta molt adient aquest dies....
he de dir que mai he fet una coca de Sant Joan però en veure la recepta m'he decidit a provar-ho.

Gràcies per compartir la recepta
Pepi Faure Julián diu:
És una recepta que guardo de fa molts anys... per cert Mercè... em podries passar la teva adreça electrònica???? m'agradaria posar-me en contacte amb tu... es clar... si no et fa res...


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!