Llata de poltre amb cama-secs

Ingredients

  • 1Llata de poltre per 6 persones lligada i del Ripollès.
  • 1Ceba
  • 2Tomàquets de pera madurs
  • 800 g de cama-secs, també coneguts amb el nom de carreretes, millor si són de temporada i no assecats.
  • 1Got de vi ranci
  • 2Grans d'all
  • 20 avellanes i 20 ametlles (torrades)
  • 1 Got d'oli d'oliva
  • Pebre negre mòlt
  • Sal
  • 1/2 l de brou de carn

6 racions

Utensilis

Morter.

Elaboració

-Netegem els camasecs i els sofregim en una cassola amb l'oli. Els reservem. Uns 5 minuts.
-Tallem la ceba i el tomàquet a grills.
-Pelem els alls, i els matxaquem al morter amb un pessic de sal, les avellanes i les ametlles. Uns 5 minuts.
-Salpebrem la llata i l’enrossim a la mateixa cassola amb el mateix oli. Uns 5 minuts.
-Hi afegeim la ceba i el tomàquet. Deixem enrossir, uns 5 minuts més.
-Ho regem tot amb el vi ranci i deixem evaporar l'alcohol.
-Tapem la cassola i deixem coure la llata a foc baix fins que sigui molt tendra, afegint una mica de brou o aigua si cal. Uns 40 minuts.
-La retirem de la cassola i passem la salsa pel colador xinès.
-Tornem la llata i la salsa a la cassola.
-Hi posem la picada amb un rajolinet d'aigua i ho aboquem per sobre junt amb els bolets.
-Fem un xup-xup de 15 minuts a tot plegat i ja ho tens!
-Servim la llata a rodanxes acompanyada dels bolets i regada amb la salsa.

1h 15min


Recepta de cuina de Llata de poltre amb cama-secs
Cama-secs de temporada ( primavera ).
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Llata de poltre amb cama-secs
En el plat per degustar-la.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2100 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: