Xucrut (en francès Choucroute)

Categoria:
Típica de: França → Alsàcia
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1,2 Kg de col fermentada natural
  • 2 Costelles de porc d'1 cm de gruix
  • 2 Llesques de 1 cm de porc fumat (cansalada)
  • 200 g de Cansalada fumada
  • 12 Salsitxes
  • 3 Salsitxa poloneses
  • 2 Cullerades d'oli d'oliva
  • 1 Ceba
  • 2 Fulles de llorer
  • Farigola
  • 10 o 12 Baies de ginebre
  • Una mica de pebre negre mòlt
  • 2 Culleradetes de comí
  • 1 Ampolla de 33 cl de Riesling (vi blanc)
  • 1 Gra d'all
  • Brou vegetal
  • Una dotzena de patates mitjanes

5 racions

Elaboració

Esbaldim la col i la deixem escórrer. Sofregim la ceba en una cassola gran i hi afegim 100 g de cansalada fumada. Els ingredients s'afegeixen a la cassola per capes. Hi afegim 1/3 de la col.Tallem part de les costelles de porc i salsitxes poloneses a daus de més o menys 1 cm quadrat i ho afegim a la cassola. Hi tirem una mica de vi. Hi posem la baies de ginebre, l’all, el llorer, la farigola, el comí, el pebre i els fumats. Hi tirem brou per sobre. Cobrim la cassola amb l'altra tercera part de la col i la resta de cansalada fumada i finalment un terç de la col, la resta de les costelles de porc, les salsitxes poloneses i la resta del vi. Coem a foc lent durant 60 minuts. Remenem bé i deixem coure a foc lent durant 120 minuts més. Bullim les patates pelades, senceres.En total, ha de coure a foc lent durant tres a quatre hores. Ja es pot server, acompanyat de les patates.

3h 40min


Recepta de cuina de Xucrut (en francès Choucroute)

Xucrut.

Recepta de cuina de Xucrut (en francès Choucroute)

Més xucrut ja fet i posat en una safata.

Recepta de cuina de Xucrut (en francès Choucroute)

En el plat amb tots els ingredients.

Recepta de cuina de Xucrut (en francès Choucroute)

Les patates d'acompanyament.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2331 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: