Canyes ensucrades i farcides de crema

Ingredients

  • Per la massa: 250 g de farina
  • 5 cullerades d'oli
  • 150 ml d'aigua
  • 1 culleradeta de llevat royal
  • Sucre per arrebossar
  • Per la crema: 500 ml de llet
  • 3 rovells d'ou
  • 50 g de maizena
  • 1 branca de canyella
  • 1 pell de llimona
  • Sal

12 racions

Utensilis

12 canyes d'uns 15 cm
1 corró
1 pinces
1 cassó
1 ganivet
1 manega de pastisseria
1 batedor de manual
1 bol
1 mesurador


Elaboració

Poseu la farina en forma de volcà amb el llevat, en el centre, poseu-hi l'oli, l'aigua i un polsim de sal, poc a poc es barreja amb la farina, fins a formar una massa fina i compacta. Deixeu la massa en forma de bola en repòs uns 10 minuts, després estireu-la amb el corró formant un quadre.
Talleu tires a la mida de les canyes que tingueu, enganxa la pasta amb una mica d'aigua, desprès d'haver-se enrotllat a la canya.
Fregiu-les amb oli calent, deixeu-les daurar-se, poseu-les damunt d'una reixeta perquè escorrin l'oli i als pocs minuts traieu-les de les canyes i deixeu-les refredar.
Prepareu la crema pastissera i farciu amb la mànega pastissera, desprès passeu-les per sucre.

1h

Notes

es pot farcir de nata, crema o trufa


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

939 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Joan R. Carbonell diu:
Son canyes de riu


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!