Sèpia guisada amb patates i pèsols
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 sèpies mitjanes
- 2 patates mitjanes
- 200 gr de pèsols
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba grandeta
- 1 gotet de vermut
- Canyella en rama
- Sal - pebre blanca - oli de oliva
- Per la picada: 1 gra d’all, 10 avellanes, uns brins de safrà, julivert picat
4 racions
Elaboració
Netejar be les sèpies i tallar-les a daus.
Salpebrar-les i saltejar-les amb oli d’oliva verge extra en una cassola - preferiblement de fang.
Quan estigui la sèpia ben daurada, afegir la ceba picada fina i deixar sofregir tot el conjunt a foc mig fins que la ceba estigui feta. Incorporar el tomàquet, pelat, sense llavors i talladet en daus petits. Deixar a foc mig fins que estigui el sofregit ben concentrat.
En aquest punt afegir les patates peladas i "chascadas". Això vol dir que en comptes de tallar-les netament amb el ganivet, s’ha de trencar el final del tros. Queden així uns trossos irregulars que fa que la patata tregui mes midó, ajudant a espessir naturalment el guisat.
Marejar tot el conjunt i afegir aigua fins a cubrir les patates. Incorporar la canyella i deixar coure 20 - 30 minuts a foc lent (o fins que les patates estiguin fetes).
Entretant fer una picada amb l’all, les avellanes, el safrà i el julivert. Quan estigui ben picadet remullar-ho amb una mica de vermut per deixatar una mica la picada. Afegir-ho a la cassola del guisat a mitja cocció de las patates. Incorporar també en aquest moment els pèsols. Provar i rectificar de sal i pebre si es necessari.
Deixar reposar la sèpia guisada en la mateixa cassola uns 15 minuts abans de servir-ho.
NOTA: Si utilitzeu pèsols frescos, bullir apart els pèsols amb aigua i una mica de sal
45min

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1728 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Ara mateix la miro! Gràcies Quim
Moltes gràcies Quim! Si la fas ja em diràs que tal ha sortit :-) i si tens alguna pregunta no dubtis en contactar-me. Salut!
Moltísimes gràcies Quim :-) La penjaré aquest cap de setmana :-) Una abraçada per tu tambè