Pastís gran d'aniversari de xocolata

Ingredients

  • Pa de pessic.
  • 900 gr. de farina de pa de pessic amb llevat o dos sobres de llevat de 16 gr. cada un, si es una farina sense llevat.
  • Si vols fer el pa de pessic de xoco, barreja amb la farina, 90 gr.de xoco a la tassa en pols.
  • 600 gr.de sucre i dues cullerades mitjanes de sucre vainillat (opcional)
  • 500 ml. de llet + 100ml d'oli suau o 400 de llet mes 200 d'oli suau
  • 9 ous
  • Farciment.
  • Melmelada de maduixa o altres
  • Cobertura.
  • 250 ml. de nata de muntar
  • 250 gr. de xoco fondant
  • 50 gr. de mantega

Elaboració

Pesa i prepara els ingredients per fer el pa de pessic.
En un bol gran, posa els ous i bat al menys 2 minuts, ara posa el sucre o sucres, i bat un minut mes,tot seguit posa la llet i l'oli i fes el mateix.
Ara posa la farina tamizada amb el llevat, i el xoco en pols, si es que li vols posar, i bat fins que quedi ben integrat.
Posa-ho al motlle ben engreixat d'oli, i al forn a 180º una hora o hora i quart
(quan faci una hora, ves controlant amb un escuradents punxant al mig, fins que surti sec).
Treu-lo i deixa'l refredar.
Mentre prepara la cobertura: Posa en un cassó, el xoco a trossos i la nata de montar, al foc, al super mínim sense deixar de remenar fins que s'integri, ara posa la mantega i torna a remenar fins que quedi integrada.
Deixa que s'entebeeixi.
Obre el pa de pessic per la meitat i posa-li la melmelada, tapa-ho i posa la cobertura de xoco.
Deixa endurir la cobertura.
Decora per exemple amb laca-sitos o fideus de color.

2h

Notes

Feu el pastís amb la safata del forn que interiorment fa 34x41x5,poseu paper vegetal i unteu d'oli suau. Si no talleu els trossos massa grans tindreu pastís per 40 persones.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1664 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!